Torvalds: EU ei saa unohtaa ympäristöä

Tavoitteemme on panostaa 20 % budjetista ympäristöön, ja meidän on pidettävä kiinni siitä tavoitteesta, sanoo Nils Torvalds.

Europarlamentaarikko Nils Torvalds esittää 1,2 miljardin euron lisäystä EU:n budjettiin, jotta Eurooppa 2020 -strategian tavoitteisiin päästään. EU lupasi jo 2015, että vähintään 20 % EU:n budjetista käytetään ilmastotavoitteiden saavuttamiseen. Tavoitteen hyväksyivät tuolloin kaikki EU:n instituutiot.

– Ympäristöystävällinen ajattelu ei poissulje taloudellista kasvua. Päinvastoin meidän on panostettava ympäristöön aikaisessa vaiheessa, jotta emme joudu tulevaisuudessa maksamaan entistä korkeampaa hintaa. Tavoitteemme on panostaa 20 % budjetista ympäristöön, ja meidän on pidettävä kiinni siitä tavoitteesta, sanoo Torvalds.

EU:n talousarvion muutosehdotuksilla oli takaraja eilen. Nils Torvalds jätti yhteensä 83 muutosehdotusta, mukaan lukien tukea suomalaisille maidontuottajille, tukea tutkimusprojekti REIsearchille ja hyvityksiä korvaamaan Horisontti 2020 -tutkimusprojektin ja infrastruktuuriohjelma Connecting Europe Facilitiesin leikkauksia.

Maidontuottajat eivät voi yksin maksaa EU:n ulkopolitiikasta!

Muutosehdotukset EU:n budjettiin tulee jättää viimeistään tänään. Ruotsalaisen kansanpuolueen ja ALDE:n europarlamentaarikko Nils Torvalds vaatii, että suomalaisten maidontuottajien, Venäjän tuontikiellosta aiheutuneet tappiot korvataan.

Lue edellinen artikkeli

Maahanmuuttoviraston toiminta oikeusvaltioperiaatteen vastaista?

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on tyrmistynyt tänään Helsingin Sanomissa julkaistun Migrin käytäntöjä paljastavan artikkelin johdosta. Uutisen mukaan Migrin linjauksia joidenkin maiden turvallisuudesta on lievennetty väärin perustein.

Lue seuraava artikkeli