Marcus Rantala asettuu ehdolle kuntavaaleissa Helsingissä

Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen ja RKP:n jäsen Helsingin kaupunginhallituksessa Marcus Rantala asettuu ehdolle uudelleen valintaa varten huhtikuussa järjestettävissä kuntavaaleissa.

Marcus Rantala perustelee päätöstään seuraavasti:

– Se, että RKP varmistaa paikkansa valtuustossa on edellytys sille, että voimme säilyttää paikkamme kaupunginhallituksessa, joka on ratkaisevan tärkeää meidän vaikutusmahdollisuuksien kannalta. Haluan ehdokkuudellani vaikuttaa tähän. Politiikka ja kampanjointi ovat tiimityötä.

-Helsingin on oltava kansainvälinen ja avoin kaupunki, jonka talous on hyvin hoidettu, joka kannustaa työntekoon ja yrittäjyyteen ja houkuttelee myös ulkomaisia sijoittajia ja uutta toimintaa. Kestävä talous ja hyvinvoiva elinkeinoelämä luovat perustan sille, että voimme rahoittaa hyvinvointia.

– Helsingin on oltava elävä kaksikielinen kaupunki. On erityisen tärkeää, että lapset, nuoret ja vanhemmat ihmiset sekä erityisen haavoittuvassa tilanteessa olevat ryhmät saavat palvelua omalla äidinkielellään. Tämä työ vaatii panostuksia joka päivä. Kaksikielisyys on myös kilpailuvaltti Helsingille pohjoismaisena pääkaupunkina.

– Helsingin on oltava sivistyskaupunki. Meidän on pystyttävä tarjoamaan Euroopan parasta päivähoitoa ja koulua, joka antaa kaikille yhdenvertaisen alun elämään. Meidän on huolehdittava vanhuksista ja heistä joilla on vaikeinta arvokkaalla tavalla, se on meidän vastuu.

– Helsingin on oltava kaupunki joka houkuttelee asumaan ja siksi suunnittelun on oltava ihmisläheistä ja ilmastofiksua. Meidän pitää ottaa kaikki hyöty irti meidän ainutlaatuisesta saaristosta, suojella viheralueita ja kehittää julkista liikennettä.

– Kahdeksan vuotta olen tehnyt työtä Helsingin ja helsinkiläisten eteen sekä kaupunginvaltuustossa että kaupunginhallituksessa. Haluan jatkaa vastuunkantoa kokonaisuudesta ja ainoana ruotsinkielisenä edustajana kaupunginhallituksessa tiedän, että kaksikielisyys tarvitsee puolustajansa ja vauhdittajansa.

– Viime vuodet ovat olleet vaativia, varsinkin pandemian aikana. Nyt on rohkeasti katsottava eteenpäin ja luoda positiivinen tulevaisuus Helsingille. Olen valmis ja toivon vahvaa luottamusta jatkaa työtäni Helsingin eteen.

 

Marcus Rantala (43) sai 2575 ääntä kuntavaaleissa 2017 ja 4724 ääntä eduskuntavaaleissa 2019 ja hän on ollut jäsen Helsingin kaupunginvaltuustossa ja kaupunginhallituksessa vuodesta 2012.

 

Marcus Rantala on valtiotieteiden maisteri ja kasvavan pohjoismaisen yrityksen osakas.

Borgarsdóttir Sandelin toimii ilmastofiksun Helsingin puolesta

RKP:n varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu  Silja Borgarsdóttir Sandelinasettuu uudelleen ehdolle kuntavaaleissa Helsingissä. Työ kunnianhimoisen ja fiksun ilmastopolitiikan sekä elinkeinoelämälle suotuisan ilmapiirin eteen tarvitsee jatkoa. Samalla koulutuksen, varhaiskasvatuksen ja vanhustenhuollon on saatava ansaitsemansa huomio.... Lue lisää »

Lue edellinen artikkeli

Eva Biaudet käytettävissä RKP:n pormestariehdokkaaksi Helsingissä

- Helsingin politiikka on taas tienristeyksessä ja haluan tehdä työtä liberaalin, avoimen ja osallistavan pääkaupungin puolesta - siksi asetun ehdolle vuoden 2021 kuntavaaleissa. Olen myös käytettävissä kun RKP valitsee pormestariehdokkaansa, Helsingin kansanedustaja Eva Biaudet sanoo

Lue seuraava artikkeli