Mats Nylund vaatii tiukempia ehtoja ulkomaalaiselle ruoalle

Eduskunnassa käsiteltiin tiistaina hallituksen elintarviketurvallisuusselontekoa. Kansanedustaja Mats Nylundin mielestä selonteko on hyvä, mutta se ei ratkaise kaikkia ongelmia.

– Suomessa voimme olla hyvin ylpeitä siitä, että elintarvikkeemme kuuluvat maailman turvallisimpiin. Tartunta-aineita esiintyy erittäin harvoin ruoassamme ja suurin osa näistä tapauksista juontuu ulkomailta, Nylund toteaa.

Korkean elintarviketurvallisuuden ylläpitäminen ei silti ole ilmaista. Tuottajille tämä on merkinnyt yhä kasvavia kustannuksia. Nylundin mielestä meidän tulisi vähentää byrokratiaa ja täten parantaa maanviljelijöiden tuottavuutta ilman että kuluttajien elintarviketurvallisuus vaarantuu.

Kuluttajalle on tärkeää tietää mistä ruoka on peräisin. Alkuperämerkinnöillä kuluttaja voi tehdä tietoisia valintoja, jotka parantavat elintarviketurvallisuutta. Siksi alkuperämerkintöjen tulisi olla pakollisia kaikissa tuotteissa.

– Lyhentämällä ruoan toimitusketjua, voimme parantaa elintarviketurvallisuutta. Ulkomaalaisten tuotteiden tulisi täyttää samat kriteerit kuin kotimaisten tuotteiden valtion ja kuntien tehdessä julkisia hankintoja, Nylund vaatii. Täten parannamme turvallisuutta, kannatamme kotimaista tuotantoa sekä saamme maukkaampaa ruokaa kouluihimme, päiväkoteihimme ja vanhainkoteihimme, Nylund päättää.

Torvalds: Rahanpesudirektiivi jättää toivomisen varaa

Euroopan parlamentti äänesti tänään neljännestä rahanpesudirektiivistä. Direktiivin tavoitteena on luoda tiukempia sääntöjä rahanpesun ja veronkierron estämiseksi.

Lue edellinen artikkeli

EU-parlamentti hyväksyi troikkaraportin

Raportti arvioi miten neljä kriisimaata kohdeltiin kun ne pakotettiin hakemaan taloudellista apua.

Lue seuraava artikkeli