Metsään olisi mennyt ilman RKP:tä

Europarlamentti äänesti eilen niin kutsutussa metsäasiassa. Alkuperäinen esitys olisi ollut erittäin ongelmallinen Suomen metsätaloudelle ja meidän kilpailukyvyllemme.

Nyt hyväksytty Suomen edun mukainen kompromissi oli RKP:n europarlamentaarikko ja presidenttiehdokas Nils Torvaldsin työn tulos.

– Nils Torvaldsin ja hänen avustajiensa sinnikäs työ johti Suomen kannalta erinomaiseen lopputulokseen. Se osoittaa, että Europarlamentaarikko voi saada muutosta aikaan, sekä että RKP:n vastuuntuntoinen politiikka ja kyky tehdä yhteistyötä kantaa hedelmää myös EU:ssa, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

– Tällä kertaa kyse oli metsätaloudesta, ensi kerralla kyse on jostain muusta. Suomessa kyse on sote-uudistuksesta, perhevapaista ja työllisyydestä. Omistautuminen ja halu vaikuttaa luovat tuloksia politiikassa. Sitä RKP edustaa myös jatkossa.

Kunnille annettava oikeus tuottaa sote-palveluita

Perustuslakivaliokunta tyrmäsi kesäkuussa hallituksen esittämän valinnanvapausmallin. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson painottaa, että uuden esityksen valmistelussa tulee ottaa huomioon perustuslakivaliokunnan asettamat reunaehdot.

Lue edellinen artikkeli

Svenska riksdagsgruppen: Höj avräkningsgrunden för Åland

Svenska riksdagsgruppen anser att avräkningsgrunden bör höjas från 0,45 % till 0,48 % i den nya självstyrelselagen för Åland.

Lue seuraava artikkeli