Metsämarja-alaa pitää kuunnella

Metsämarja-ala on suurten vaikeuksien edessä jos ulkomaiset marjanpoimijat eivät voi tulla Suomeen tulevan marjasesongin aikana. Etenkin Pohjanmaa kärsii suuresti, jos alan yritykset eivät saa tarvitsemansa apua marjanpoimintaan

– Pohjanmaalla meillä on paljon yrityksiä johon tämä vaikuttaa joko suoraan tai epäsuoraan mikäli marjanpoimijoita ei saada Suomeen kun marjasesonki alkaa, Pohjanmaan RKP:n piirin puheenjohtaja Martin Norrgård sanoo.

Norrgård toivoo, että ministeri Haatainen antaa metsämarja-alalle mahdollisuuden tarjota työpaikkoja ulkomaalaisille marjanpoimijoille myös tulevalla kaudella. Päätös tehdään todennäköisesti pian.

– Ulkomaisen työvoiman korvaaminen on osoittautunut vaikeaksi. Meillä on Mustasaaressa yritys, jolla on ollut aikomus tehdä miljoonien edestä investointeja varastoihin ja tuotantoon. Tämä todistaa sen, kuinka tärkeä vienti on Pohjanmaalla ja kuinka riippuvaisia ​​olemme siitä, Norrgård sanoo ja jatkaa:

– Olemme piirin kannalta nostaneet esille tämän asian ennen päätöksentekoa ja toivomme, että ministeri Haatainen tekee päätöksen joka takaisi sen, että meillä voi olla paikallisesti tuotettuja hillotuotteita kaupan hyllyillä. Jos emme saa poimijoita Suomeen, se voi olla koko toimialan loppu.

Helsingin RKP ja RKP-nuoret nimeää kunnallisvaaliehdokkaita

Helsingin piiri jatkaa työtään ehdokkaiden nimeämiseksi ja Helsingin RKP:n piirihallitus nimesi piirikokouksessaan 18.5 uusia kunnallisvaaliehdokkaita. Tällä kertaa moni nimetyistä ehdokkaista ovat RKP-nuorten aktiiveja ja piirin puheenjohtaja Cecilia Ehrnrooth iloitsee, että niin moni nuori on jo tässä vaiheessa valmis aloittamaan kampanjan.

Lue edellinen artikkeli

Norrback: Hienoa, että hallitus helpottaa tilojen ahdinkoa lainojen valtiontakauksella

Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) iloitsee, että hallitus on tänään päättänyt helpottaa tilojen ahdinkoa lainojen valtiontakauksella. Valtiontakaukset myönnetään maatilatalouden kehittämisrahaston (Makera) kautta enintään 15 miljoonan euron edestä. Osa tuesta kohdistuu myös turkistalouteen.

Lue seuraava artikkeli