Ministeri Bergqvist: Kaikkien on saatava olla oma itsensä ja tuntea olonsa turvallisesti – myös urheilussa ja nuorisotyössä

Valtioneuvoston tiedonannon yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa käsittely on tänään alkanut eduskunnassa. Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja, liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist pitää tiedonantoa erittäin selkeänä viestinä siitä, että rasismille ei ole minkäänlaista sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa. Bergqvistille on ollut tärkeää, että urheilua ja nuorisotyötä käsitellään tiedonannossa

– Urheilu ja nuorisotyö on tärkeä osa meidän yhteiskuntaa. Suuri osa suomalaisista urheilee eri yhdistyksissä ja monet nuorisojärjestömme ovat tärkeitä kasvatuspaikkoja kaikille lapsille ja nuorille. Siksi on tärkeää, että kaikki vapaa-ajan ja harrastustoiminta on turvallinen paikka kaikille. Valitettavasti tiedämme, että näin ei tänä päivänä aina ole, vaikka monia askeleita oikeaan suuntaan on otettu. Syrjintää, häirintää, rasismia tai muuten sopimatonta käytöstä ei voida hyväksyä, Bergqvist sanoo.

Yksi hallituksen tiedonannon toimenpiteistä on vahvistaa yhdenvertaista kohtelua, syrjimättömyyttä ja sukupuolten tasa-arvoa sekä ihmisoikeuksien toteutumista liikunnan, urheilun ja kulttuurin alalla sekä nuorisoalalla. Bergqvist pitää tätä työtä yhtenä hänen ministerikautensa painopistealueena.

– Hallitusohjelmaan sisältyykin vahvoja kannanottoja turvallisen harrastustoiminnan takaamisesta kaikille ja epäasialliseen käyttäytymiseen puuttumisesta. Yhtenä toimenpiteenä on Et ole yksin –ohjelman vakinaistaminen ja laajentaminen. Liikunta ja urheilu ovat myös tärkeä osa maahanmuuttajien kotouttamista. Minulle on myös tärkeää, että järjestöjen tasa-arvotyö otetaan huomioon valtionavustuksissa, Bergqvist korostaa.

– Haluan kiittää kaikkia huippu-urheilijoita, jotka omilla lausunnoillaan ottavat selkeästi kantaa tasa-arvoisen kohtelun puolesta ja syrjintää vastaan. On tärkeää, että lapset ja nuoret voivat nähdä idoliensa johtavan esimerkillä näissä asioissa. Olen myös iloinen, että tämän tiedonannon pohjalta käynnistetään erillinen rasismin vastainen kampanja, johon myös urheilu- ja nuorisojärjestöt voivat osallistua, Bergqvist toteaa lopuksi.

Linn Arola europarlamentaarikko Nils Torvaldsin uusi harjoittelija

Linn Arola on aloittanut europarlamentaarikko Nils Torvaldsin harjoittelijana syyskuussa. Työjakso Euroopan parlamentissa kestää helmikuun alkuun asti. Arola on valmistunut kansantaloustietäjä Åbo Akademista. Aikaisemmin Arola on tehnyt työtä metsäteollisuuden alalla.

Lue edellinen artikkeli

RKP ei aseta omaa ehdokasta presidentinvaaleissa

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluehallitus päätti kokouksessaan torstaina, että puolue ei aseta omaa ehdokasta vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Puoluehallituksen päätös oli yksimielinen.

Lue seuraava artikkeli