Ministeri Blomqvist: Pride ihmisoikeuksien puolesta

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist osallistuu tänään 29.6 järjestetyssä Pride-paraatissa Helsingissä. Helsinki Pride on Suomen suurin HBTIQ-kysymyksien kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma.

– Tasa-arvon ministerinä haluan osoittaa tukeni sille, että ihmisiä kunnioitetaan riippumatta sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolisesta suuntautumisesta ja että ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti ja annetaan samat lähtökohdat elämässä. Haluan selkeästi ottaa kantaa ihmisoikeuksien puolesta, ministeri Blomqvist sanoo.

– Edistyksistä huolimatta viimeisten vuosien aikana, Suomessa on vielä monta asiaa mitä voidaan tehdä ja joita pitääkin tehdä. Meidän on paremmin edistettävä tasa-arvoa ja torjuttava syrjintää sekä rakenteellisesti että mitä tulee asenteisiin. Haluan että tämän hallituskauden jälkeen voidaan todeta, että ollaan tehty Suomesta parempi maa seksuaalisille vähemmistöille, ministeri Blomqvist sanoo.

Kaikkien saatava olla oma itsensä

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on iloinen, että niin moni osallistuu Helsingissä tänään järjestettävään Prideparaatiin.

Lue edellinen artikkeli

Mäkinen, Palm ja Seppä nimitetty erityisavustajiksi

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on kutsunut erityisavustajakseen oikeusministeriöön Camilla Mäkinen, Lisa Palm ja Hanna Seppä.

Lue seuraava artikkeli