Niclas Sjöskog ehdolle EU-vaaleissa

Niclas Sjöskog, Pedersöre, asettuu ehdolle EU-vaaleissa. Sjöskogilla on takanaan pitkä ura edunvalvonnassa ja poliittisissa tehtävissä. Hän toimii tällä hetkellä Pedersören kunnanvaltuuston puheenjohtajana, Pohjanmaan ruotsinkielinen tuottajajärjestö ÖSP:n (Österbottens svenska producentförbund r.f.) varapuheenjohtajana ja Ruotsinkielisten maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitto SLC:n (Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f.) valtuuskunnan varapuheenjohtajana. Sjöskog oli ehdolla myös vuoden 2019 eduskunta- ja EU-vaaleissa.

Sjöskog näkee maa- ja metsätalousasiat keskeisimpinä tulevissa EU-vaaleissa. Tällä hetkellä maanviljelijät protestoivat ympäri Eurooppaa, mikä osoittaa, että jotain on tehtävä. Viljelijöiden kannattavuus ja tulevaisuudennäkymät ovat uhattuina.

– Maanviljelijöiden protestit Euroopassa osoittavat, että EU on jättänyt huomioimatta maatalouden roolin eli ruoantuotannon. Haluan muuttaa tämän, Sjöskog sanoo.

Sjöskog huomauttaa, että EU ohjaa pitkälti kansallista maatalouslainsäädäntöä. Siksi on tärkeää, että RKP:llä on vahva läsnäolo Brysselissä.

– EU:lla on merkittävä rooli parempien olosuhteiden luomisessa viljelijöille Suomessa, Sjöskog sanoo.

Ilmastonmuutoksen torjunta on Euroopalle ratkaisevan tärkeää. Sjöskog muistuttaa, että yksittäisiin menetelmiin ei pidä takertua.

– EU keskittää nyt kaikki voimavaransa yhteen ainoaan teknologiaan, eli sähköistämiseen. Polttomoottoreiden kieltäminen ei ole viisas päätös. Tavoitteena pitäisi olla hiilineutraalius, mutta keinot sen saavuttamiseksi pitäisi jättää insinööreille, ei poliitikkojen päätettäväksi, Sjöskog sanoo.

EU:n tärkein tehtävä on luoda ja ylläpitää rauhaa, vakautta ja hyvinvointia.

– Elämme tällä hetkellä turvallisuuspoliittisesti epävarmoja aikoja. Euroopan vakaus on ensiarvoisen tärkeää, ja siksi EU:n tärkein tehtävä on luoda enemmän yhteenkuuluvuutta ja vähemmän jakautumista. 

Meidän on vahvistettava sisämarkkinoita, jotta suomalaiset yritykset voivat kehittyä ja kasvaa. Vain kasvun kautta luomme hyvinvointia, Sjöskog toteaa lopuksi.

Wickström: Rantaradan kehityspotentiaali korostuu uusimmassa rataa koskevassa raportissa

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström näkee useita myönteisiä puolia väyläviraston eilen julkaisemassa uusimmassa rantarataa koskevassa raportissa.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Junaliikenne käynnistyy Inkoon asemalla 3.4

VR:n kevään juna-aikataulut julkaistiin tänään. Samalla varmistui, että ensimmäinen juna sitten kevään 2016 pysähtyy Inkoon asemalla 3.4. VR liikennöi kolmesti viikossa suoralla junavuorolla Helsingin ja Hangon välillä. Nämä liikennöintipäivät ovat keskiviikko, perjantai ja sunnuntai. Liput ja tarkat aikataulut näkee osoitteessa vr.fi.

Lue seuraava artikkeli