Pyrimme vaikuttamaan siihen, että Suomessa on edellytyksiä harjoittaa ammattikalastusta. Ammattikalastus tulee ottaa huomioon EU:n vahvistaessa vuosittaiset kalastuskiintiönsä. Hoitokalastus eli ns. roskakalan pyynti on tärkeä ympäristötoimenpide Itämeren, Suomenlahden ja Selkämeren tilan parantamiseksi.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Norrback: Suomen EU-kanta vuoden 2024 kalastuskiintiöistä on lyöty lukkoon

Suuri valiokunta otti tänään kantaa Euroopan komission ehdotukseen vuoden 2024 kalastuskiintiöistä. Äänestyksessä päätettiin, että Suomen linja tulevissa neuvotteluissa on vastustusta silkan kalastuksen täyskieltoa Itämerellä, sekä sallimaan rajoitettua lohenkalastus Saaristomerellä, Ahvenanmerellä ja Selkämerellä. Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) on tehnyt määrätietoisesti työtä asian puolesta sekä maa- ja metsätalousvaliokunnassa, että suuressa valiokunnassa.

Torvalds: Lisää kotimaista kalaa ruokapöytiimme!

– Milloin viranomaisemme ottavat vastuunsa ja oikeasti edistävät kotimaisen kalan tarjontaa ja saatavuutta ruokapöytiimme? Tänä päivänä kahdeksan kymmenestä kalasta on tuontitavaraa ja vain viisi prosenttia myydään tuoreena. Tämä sointuu erittäin huonosti hallituksen ruokastrategian kanssa, jonka yksi tavoite on lisätä kotimaisen kalan syöntiä.

Norrback:Isojoen meritaimenkanta on turvattava

Anders Norrback, kansanedustaja, on tehnyt kirjallisen kysymyksen meritaimenkannan tulevaisuudesta, sekä ministeriön näkemyksestä meritaimenen emokalojen ja tuki-istutuksien lopettamisesta Kristiinankaupungin Isojoessa.

RKP:n pohjalaiset kansanedustajat vaativat konkreettisia toimia merimetso-ongelman ratkaisemiseksi

RKP:n pohjalaiset kansanedustajat Mikko Ollikainen, Anders Norrback ja Joakim Strand kyseenalaistavat vahvasti merimetsoasian käsittelyn etenemistä ja merimetsotuhojen korvauksia. Myös poikkeuslupien käsittelyaika, joiden tarkoituksena on rajoittaa merimetsoista aiheutuneita haittoja, on kestämätön. Asia nostettiin esille eduskunnan budjettikeskustelussa maa- ja metsätalousministeri Lepän, sekä ympäristöministeri Mikkosen kanssa.

Bergqvist haluaa sujuvamman lupamenettelyn kotimaiselle kalanviljelylle

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on tänään jättänyt kirjallisen kysymyksen siitä, miten hallituksen tavoite kasvattaa kotimaisen kalan kulutusta tulisi varmistaa ja miten kotimaista kalanviljelyä voitaisiin edistää. Kysymyksen ovat allekirjoittaneet myös kansanedustajat Anders Norrback (RKP) ja Mikko Ollikainen (RKP).

Norrback: Ammattikalastajien asema turvataan uudessa kalastuslaissa

Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) iloitsee hallituksen esityksestä kalastuslain uudistamiseksi, joka parantaa kalastajien mahdollisuutta rekisteröityä luokan 1 kalastajana. Rekisteröinti eri kalastajaluokkiin on ammattikalastajien kannalta tärkeä kysymys, jotta ammattikalastaminen olisi jatkossakin mahdollista.