Wickström: Suomalaisen ruoan osuutta julkisissa keittiöissä on lisättävä

Tänään vietetään Suomalaisen ruoan päivää. RKP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Henrik Wickström haluaa kuntien ja hyvinvointialueiden omistamien julkisten keittiöiden hyödyntävän entistä enemmän suomalaisten tuottajien tuotteita. Hänen mukaansa julkisella sektorilla on puutetta hankintaosaamisesta.

– Hankintalaki on monimutkainen laki ja Suomen hallitus haluaa nyt tarkastella, miten hankintalakia voitaisiin yksinkertaistaa EU:n vähimmäistasolle. Samalla meidän on vahvistettava julkisen sektorin hankintaosaamista. Minusta on ongelmallista, jos emme voi paremmin käyttää veronmaksajien rahoja kotimaisen elintarviketuotannon tukemiseen, Wickström toteaa.

Wickströmin mielestä on ymmärrettävä, että kotimainen elintarviketuotanto on tärkeä osa huoltovarmuuttamme. Wickström toivoo myös Suomen parantavan elintarvikkeiden vientiä ulkomaille.

– Toivon, että tällä hallituskaudella voimme vahvistaa suomalaisten elintarviketuotteiden vientiä. Olemme jäljessä kehityksessä verrattuna Tanskaan ja Ruotsiin. Tanska panostaa enemmän elintarvikevientiin kuin Suomi. Se tuottaa myös tuloksia ja luo uskoa tulevaisuuteen alkutuottajien keskuudessa, Wickström sanoo.

Wickström: Rantarataa on parannettava nopeasti

Ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Henrik Wickström pitää tärkeänä, että rantarataa parannetaan tällä hallituskaudella. Kuluneen viikon aikana useat suuret häiriöt ovat vaikuttaneet junaliikenteeseen nykyisellä Helsinki-Turku-radalla.

Lue edellinen artikkeli

Norrback: ”Joka päivä on suomalaisen ruoan päivä”

Tänään, 4. syyskuuta, vietetään suomalaisen ruoan päivää. Ruokatieto yhdistys, joka vastaa myös Hyvää Suomesta -merkistä, on suomalaisen ruoan päivän järjestäjä. Kansanedustaja Anders Norrbackin (RKP) mielestä on tärkeää korostaa suomalaisen ruoan merkitystä.

Lue seuraava artikkeli