Norrback toivottaa tervetulleeksi kansalaisaloitteen suden kannanhoidollisesta metsästyksestä

Kansanedustaja Anders Norrback toivottaa tervetulleeksi keskustelun kansalaisaloitteesta, suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamisesta, jota käsitellään eduskunnan täysistunnossa.

-Tämä on erittäin tärkeä aihe, joka on nyt eduskunnan käsiteltävänä. Ei ole epäselvyyttä siitä, että nykyinen susikanta aiheuttaa mittavia ongelmia varsinkin Pohjanmaan alueella.

Norrback haluaa nostaa esille niitä ongelmia, joita susi aiheuttaa alueilla, joilla susihavaintoja on runsaasti. Pelkotilojen lisäksi aineelliset menetykset ovat merkittäviä. Esimerkkitapaus, jossa susi on aiheuttanut mittavia haittoja, löytyy esimerkiksi Björkbyssä Raippaluodon saaristosta.  

-Meidän pitää nähdä paremmin kokonaisvaikutuksia, kun teemme susia koskevia päätöksiä. Raippaluodon tapauksessa joudumme valitsemaan yhden suden ja satojen hehtaarien rantaniittyjen välillä. Tästä johtuen joudumme valitsemaan suden ja laiduntavien lampaiden välillä.

Tämänhetkinen susipolitiikka aiheuttaa kestämättömän tilanteen monille, jotka asuvat alueilla joilla susia esiintyy.  Suden kannanhoidollinen metsästys on tärkeässä asemassa yhdessä muiden toimenpiteiden kanssa, jotta tilanne suden suhteen saadaan parannettua.

Bergqvist: Nopeat ja luotettavat verkkoyhteydet ovat valttämättömiä

Eduskunnassa käydään tänään lähetekeskustelua laista laajakaistarakentamisen tuesta. Hallitusohjelman mukaan laajakaistatukiohjelmaa jatketaan. Tukiohjelma suunnataan alueille, joille kaupallista laajakaistaa ei ole tulossa ennen vuotta 2025. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) pitää esitystä tervetulleena.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Kaikilla lapsilla on oikeus hyvään elämään ja uskoon tulevaisuuteen

Tänään 20 marraskuuta vietetään lapsen oikeuksien päivää. Päivän tarkoituksena on huomioida lapsen hyvinvointia ja lisätä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta. Yleissopimuksen mukaan kaikki lapset ovat tasa-arvoisia, lapsen etu on asetettava etusijalle kaikessa päätöksenteossa, lapsella on oikeus hyvään elämään ja lapsen näkemykset on otettava huomioon. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsee siitä, että Suomi kuuluu maailman lapsiystävällisimpiin maihin, mutta vielä on parantamisen varaa.

Lue seuraava artikkeli