Luonnonsuojelu sekä metsästys ja kalastus eivät ole yhteensovittamattomissa.
RKP pyrkii kestävään ja eettiseen kalatalouteen, riistanhoitoon ja metsästykseen.
Varjelemme sekä mahdollisuuksia yritystoimintaan näillä aloilla että kunnioitusta eläinten hyvinvointia kohtaan. Erilaisten metsästyslupien tulee perustua alueellisiin oloihin ja niille pitää saada paikallisyhteisön tuki.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Norrback: Kauan odotettu susipäätös

Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) iloitsee että suden kannanhoidollinen metsästys voi alkaa vuoden 2022 alussa. Maa- ja metsätalousministeriö on vahvistanut asetuksen, joka sallii susien kannanhoidollisen metsästyksen vuoden 2022 alusta. Kiintiö on 20 sutta poronhoitoalueen ulkopuolella. Metsästys voidaan kohdentaa enintään neljään laumaan tai reviirin merkanneeseen pariin.

Blomqvist: Hyvä että luontoarvoja ja metsästystä turvataan osassa Uudenmaan suojelualueita

– Olen iloinen päätöksestä perustaa uusia suojelualueita Uudellamaalle ja siitä, että luontoarvoja turvataan rajoittamatta metsästysmahdollisuuksia täysin, sanoo Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tas-arvon ministeri. Suojelualueita perustamalla edistämme arvokkaita uusmaalaisia luontoarvoja samalla tiedostaen metsästyksen tärkeän roolin liikenneturvallisuuden, luonnon monimuotoisuuden sekä virkistyksen kannalta.
Valtioneuvosto on tänään päättänyt perustaa 29 luonnonsuojelualuetta valtion maille Uudellamaalla. Kokonaispinta-ala on 5 883 hehtaaria, josta 5 099 hehtaaria maa-alueita ja 784 hehtaaria vesialueita. Ympäristöministeriön asetuksella suojellaan tämän lisäksi 2 300 hehtaaria.

Bergqvist vaatii toimenpiteitä uhanalaisen haahkan suojaamiseksi

Haahkakanta on viimeisen 20 vuoden aikana taantunut Suomessa. Tämä on kehitys, jonka uskotaan olevan yhteydessä kasvavaan merikotkakantaan. Kirjallisessa kysymyksessä, jonka kansanedustaja Sandra Bergqvist ym. tänään jätti hallitukselle, Bergqvist vaatii toimenpiteitä erittäin uhanalaisen haahkan suojaamiseksi. Muita allekirjoittajia ovat Mikko Ollikainen , Anders Norrback ja Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström.