Nylander: Älkää pettäkö ammattikalastajia

Päätös kuhan pyyntimitan nostamisesta on hutera ja väärin ammattikalastajia kohtaan, sanoo kansanedustaja Mikaela Nylander.

Maa- ja metsätalousministeriö on lokakuun alussa vahvistanut, että kuhan pyyntimitta nousee päätoimisten kaupallisten kalastajien osalta ensi vuoden alusta.

– Päätös kuhan pyyntimitan nostamisesta on hutera ja väärin ammattikalastajia kohtaan, sanoo kansanedustaja Mikaela Nylander.

Vapaa-ajankalastuksessa siirryttiin kuhan vähimmäispyyntimittaan vuonna 2016. Päätoimiset kaupalliset kalastajat saivat tuolloin sovitun siirtymävaiheen ajan ottaa saaliiksi pienempää kuhaa.

Kuhat eivät kuitenkaan kasvaneet odotetulla tavalla, joten elinkeino toivoi poikkeukselle jatkoa.

Kalastajat joutuvat käyttämään nykyistä harvempia verkkoja ja kuhien lisäksi myös ahvenet uivat jatkossa verkkojen läpi. Kuha, ahven ja siika ovat rannikkokalastuksen tärkeimpiä saalislajeja.

– Tämä on paha takaisku rannikkokalastukselle, Nylander painottaa.

Ministeriö on ehdottanut määräaikaista tukijärjestelmää saalismenetysten korvaamiseksi, mutta hyviä keinoja kuhakantojen vahvistamiseksi olisivat sen sijaan esimerkiksi kutuaikainen rauhoitus ja kutualueiden suojelu.

– Maa- ja metsätalousministeriön päätös on kyseenalainen. Miksi ministeriö vaikeuttaa ammattikalastajien arkipäivää entistä enemmän? Meidän tulee huolehtia ammattikalastuksestamme.

Torvalds: Det krävs modiga beslut för att minska CO2-utsläppen från trafiken


Om vi inte minskar utsläppen, kommer det innebära striktare ramar för jordbruket och industrin samt eventuellt för vår statsbudget, säger Torvalds.

Lue edellinen artikkeli

Camilla Mäkinen och Anders Wikström nya pressekreterare för SFP


Svenska folkpartiet stärker sin organisation och har anställt Anders Wikström och Camilla Mäkinen som nya pressekreterare för partiet.

Lue seuraava artikkeli