Torvalds: Lisää kotimaista kalaa ruokapöytiimme!

– Milloin viranomaisemme ottavat vastuunsa ja oikeasti edistävät kotimaisen kalan tarjontaa ja saatavuutta ruokapöytiimme? Tänä päivänä kahdeksan kymmenestä kalasta on tuontitavaraa ja vain viisi prosenttia myydään tuoreena. Tämä sointuu erittäin huonosti hallituksen ruokastrategian kanssa, jonka yksi tavoite on lisätä kotimaisen kalan syöntiä.

Tästä Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/Renew Europe) muistutti merimetso- ja hyljeseminaarissa, joka järjestettiin maanantaina 31.1.2022 toimivien kalatalousryhmien toimesta; Etelärannikon Kalaleader, Saaristomeri, Selkämeri, Rannikko-Pohjanmaa, Pyhäjärvi ja Pohjanlahti.  

Torvalds näkee, että yksi toimi tämän tavoitteen saavuttamiseksi olisi rajoittaa merimetson kalansyöntiä hoitamalla merimetsokantaa. Tällä hetkellä merimetsokanta syö noin 40 000 tonnia kalaa Itämerestä joka vuosi eri laskelmien mukaan. 

– Miten pitkään tämä saa jatkua? Vuosikymmenen kuluttua meillä ei tällä vauhdilla ole kotimaista kalaa tai kalataloutta. Paikallisesti pyydettyä, tuoretta kalaa on jo tälläkin hetkellä vaikea tarjota niin lähikaupassa kuin vieraileville turisteille rannikolla kesäaikaan, Torvalds korostaa. Pidän tästä syystä erittäin tervetulleena, että oikeuskanslerinvirasto tulee tutkimaan Varsinais-Suomen ELYn ja Vaasan hallinto-oikeuden käsittelyaikoja merimetso-päätöksissä. 

Tämän asian valaisemiseksi Torvalds yhteistyössä oman poliittisen parlamenttiryhmänsä Renew Europen kanssa on tuottanut videon, missä hän käy keskustelua asiasta ja käy nostamassa 50 verkkoa yhdessä ammattikalastaja Kim Sundénin kanssa Molpen saaristossa Korsnäsissä. Video on Seger Marketing:in tekemä ja vapaasti julkaistavissa seuraavan linkin takaa: https://www.youtube.com/watch?v=eeZIlQ-xLWA 

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on kutsunut Anita Westerholmin erityisavustajaksi

Oikeusministeri ja puoluejohtaja Anna-Maja Henriksson on kutsunut erityisavustajakseen oikeustieteen ja kauppatieteiden ylioppilas Anita Westerholmin.

Lue edellinen artikkeli

Nylander valmis hallituksen puheenjohtajaksi

Aluevaaleissa Suomen ruotsalainen kansanpuolue sai erittäin suuren luottamuksen itäisella Uudellamaalla. RKP on selkeästi suurin puolue 20 mandaatilla 59. Mikaela Nylander sai eniten henkilökohtaisia ääniä (1990) itäisen Uudenmaan aluevaaleissa. Suuren luottamuksen ansiosta on luonnollista, että RKP priorisoi hallituksen puheenjohtajuuden, koska hallituksen puheenjohtajuus on keskeisin luottamuspaikka.

Lue seuraava artikkeli