Parempi jätehuolto luo perustan kiertotaloudelle

Euroopan parlamentti on tänään antanut suosituksensa EU:n jätelainsäädännön uudistamiseen. Parempi jätehuolto tuo mukanaan korkeamman kierrätys- ja uudelleenkäyttöasteen, vähentäen samalla kaatopaikalle päätyvien jätteiden määrää.

– Tänään olemme ottaneet ensimmäiset konkreettiset askeleet kohti kiertotaloutta. Jätteiden parempi huolto ja käsittely tuovat mukanaan mahdollisuuksia monille eri aloille. Ympäristö, ilmasto, kansanterveys ja talous ovat esimerkkejä aloista, joissa kiertotalouden hyödyt voivat näyttäytyä esimerkiksi lisääntyneinä työpaikkoina. Samalla jätemäärän vähentäminen sekä fiksut tuote- ja infraratkaisut vähentävät sekä ympäristön että ilmaston kuormitusta, sanoo Europarlamentaarikko Nils Torvalds (ALDE/RKP).

Euroopan parlamentti asettaa suosituksissaan korkeita tavoitteita kaikille jäteketjun varrella toimiville toimijoille. Tämä koskee meitä myös Suomessa, jossa pitkät välimatkat vaativat luovia ja toimivia infrastruktuuriratkaisuja haja-asutusalueilla.

– Samalla haluan kuitenkin painottaa, että monet suomalaiset yritykset ovat jo tulleet kehityksessä pidemmälle kuin mistä me täällä parlamentissa voimme edes unelmoida. Siksi on tärkeää, että tuemme selkeitä lainsäädäntökehyksiä jotka tukevat ja kannustavat resurssien parempaan käyttöön.

Tenojokisopimus heikentää saamelaisten oikeuksia

Eduskunta käsitteli tänään Suomen ja Norjan välistä Tenojoen kalastusoikeuksia koskevaa sopimusta.

Lue edellinen artikkeli

Sotekaaos

Alkaa olla selvää, että sosiaali- ja terveysuudistuksen valinnanvapautta koskevat lait eivät kerkeä eduskunnan käsittelyyn samaan aikaan maakuntauudistuksen kanssa.

Lue seuraava artikkeli