Pohjoismaat kannattavat yhteispohjoismaista sähköistä tunnistamista

Hienoa, että keskiryhmän tekemä ehdotus on saanut niin laajan tuen myös hallituksilta, Anna-Maja Henriksson sanoo.

Ehdotusta yhteispohjoismaisen e-ID:n käyttöönotosta käsiteltiin tiistaina Pohjoismaiden neuvoston teemaistunnossa Islannin Akureyrissä. Käsittely liittyi Pohjoismaiden ministerineuvostolta saatuun vastaukseen, jossa tuetaan Pohjoismaiden neuvoston suositusta sähköisen tunnistamisen vastavuoroisesta hyväksymisestä Pohjoismaiden välillä.

− Hienoa, että keskiryhmän tekemä ehdotus on saanut niin laajan tuen myös hallituksilta. Olisi todellinen voimannäyttö pohjoismaiselta yhteistyöltä, jos voitaisiin edetä asiassa, jolla on potentiaalisesti suuri ja konkreettinen vaikutus ihmisten arkipäivään, kommentoi Anna-Maja Henriksson (r.), joka toimii asian esittelijänä Pohjoismaiden neuvostossa ja keskiryhmässä. 

− Nyt ministerineuvoston asettaman työryhmän tulee edetä asiassa, jotta saamme aikaiseksi sähköisen tunnistamisen järjestelmän, joka vähentää rajaesteitä ja luo edellytykset sille, että Pohjoismaat ovat tässäkin asiassa edelläkävijöitä, sanoo Henriksson.

Adlercreutz ehdolla jatkokaudelle

Näen tulevan vuoden suurena positiivisena haasteena puolueellemme. RKP on ollut oppositiossa tämän vaalikauden ajan. Puolueen paikka on ehdottomasti hallituksessa, sanoo Adlercreutz.

Lue edellinen artikkeli

Borgarsdóttir Sandelin: Varhaiskasvatuksen henkilöstön palkkoja tulee nostaa

Pätevän henkilökunnan puute heikentää laatua ja korventaa tuloksia. Siksi näen, että palkkausta pitää kehittää, sanoo kaupunginvaltuutettu Silja Borgarsdóttir Sandelin.

Lue seuraava artikkeli