RKP:n ryhmä kokoontuu kesäkokoukseen Helsingissä: Eduskuntaryhmä peräänkuuluttaa myös ratkaisuja lastentarhanopettajien puutteeseen pääkaupunkiseudulla.
RKP haluaa panostaa kouluun ja koulutuksen. Se luo tulevaisuudenuskoa ja edistää Suomen menestystä. Ruotsalaisen eduskuntaryhmä hyväksyi kesäkokouksessaan mittavan 10 kohdan koulutusohjelman (liitteenä).
– Eduskuntavaalit 2019 ovat koulutusvaalit. Koulutuspolitiikkaan tarvitaan suunnanmuutos Sipilän hallituksen synkkien vuosien jälkeen. Koulutus tule taas nostaa etusijalle ja tämä koskee kaikkia koulutusasteita varhaiskasvatuksesta tutkimukseen. Siksi RKP on laatinut kattavan 10 kohdan ohjelman koulutuksesta. RKP haluaa nähdä menestyksekkään Suomen, sanoo puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.
– Korkeakoulujen tulee olla eturivissä vastaamassa työvoiman suuren kysyntään. painottaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Thomas Blomqvist
Blomqvist painotti, että Suomi tarvitsee nyt uusia työntekijöitä.
– Poistamalla ulkomaisen työvoiman tarveharkinta mahdollistetaan työpaikkojen täyttäminen aloilla, joilla tänään on puute osaavasta työvoimasta. Olen hämmästynyt siitä, että hallitus ei tartu toimeen ja poista tarveharkintaa, sanoo Blomqvist.
Kesäkokouksessaan eduskuntaryhmä tutustui myös viimeisimpiin varhaiskasvatuksen trendeihin Helsingissä. Keskustelu varhaiskasvatuksen työntekijöiden palkoista pääkaupunkiseudulla on käynyt kuumana. Taustalla ovat vaikeudet täyttää avoimia työpaikkoja pätevillä henkilöillä.
– Pääkaupunkiseudun lapsilla on oikeus riittävään varhaiskasvatuksen henkilökuntaan, jonka tulee olla myös osaava. Jos puutteet henkilökunnan pätevyydessä jatkuvat, on riskinä, että laatu laskee, sanoo eduskuntaryhmä.
– Monilla pääkaupunkiseudun kaupungeista on ollut edistyksellisiä tavoitteita, jotka koskevat varhaiskasvatusta ylipäänsä mutta ilman lisäpanostuksia henkilökunnan palkkoihin ei tavoitteita voida saavuttaa, sanoo eduskuntaryhmä.
Puoluejohtaja Anna-Maja Henriksson sanoo, että yhteiskunnan vastuulla on myös varmistaa, että infrastruktuuri on kunnossa ja luoda hyviä edellytyksiä elinkeinoelämälle.
– Tätä taustaa vasten on käsittämätöntä, että suurin osa valtatie 8 Pohjanmaalla ei ole mukana liikenneministeriön kantaverkossa, jossa on listattuna ne liikenneväylät, joita tulee kehittää. Länsi-Suomen satamat edustavat kokonaista 37 prosenttia koko Suomen viennin arvosta. Hallitus haluaa ummistaa silmänsä tälle tosiasialle. Koska valtatie 8 on yksi Suomen tärkeimmistä liikenneväylistä Suomen taloudellisen menestyksen kannalta, tulee koko tien Turusta Ouluun kuulua kantaverkkoon, sanoo Henriksson. Nyt on aika ottaa silmälaput pois ja kohdella Pohjanmaata oikeudenmukaisesti.
Lisätietoja:
Thomas Blomqvist, eduskuntaryhmän puheenjohtaja, 050 5121 776
Anna-Maja Henriksson, RKP:n puheenjohtaja, 050 5122 377
10 kohtaa koulutuksesta löytyy tästä.