Silja Borgarsdóttir Sandelin asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa

– Viime vuosien haasteet ovat ravistelleet yhteiskuntaa. Maailmanlaajuinen pandemia ja Venäjän brutaali hyökkäys Ukrainaan ovat horjuttaneet Eurooppaa odottamattomalla tavalla. Näiden akuuttien kriisien ohella ilmastokriisi koettelee meitä edelleen, eikä ole häviämässä minnekään. Tarvitsemme edelleen nopeasti ratkaisuja sen ratkaisemiseksi. Poliitikot joutuvat seuraavalla hallituskaudella tekemään tärkeitä ja pitkälle tulevaisuuteen kantavia päätöksiä. Olen mielellään yksi heistä, sanoo Borgarsdóttir Sandelin.

– Olemme viime vuosina joutuneet tekemään suuria taloudellisia panostuksia turvataksemme ihmisten elämän ja terveyden sekä varmistaaksemme yhteiskunnan turvallisuuden. Ei kuitenkaan ole oikein jättää siitä kertynyttä laskua lastemme ja lastenlastemme maksettavaksi. Siksi meidän on käytävä asiallinen ja vakava keskustelu tulevien vuosien taloudesta ja kasvusta. Tehtyjen linjausten on oltava kestäviä ja pitkäjänteisiä. Ne eivät saa vetää mattoa lasten ja nuorten edellytysten alta.

Valtiotieteiden maisteri Silja Borgarsdóttir Sandelin toimii RKP:n varapuheenjohtajana, Helsingin kaupunginvaltuutettuna ja Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin erityisavustajana. Hän on aikaisemmin ollut Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministerin, Thomas Blomqvistin ja Puolustusministeri Carl Haglundin erityisavustajana. 

Adlercreutz: Työvoiman saatavuusharkinnasta on luovuttava

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz osallistui torstaina Matkamessuilla järjestettyyn vaalipaneeliin. Paneelissa keskusteltiin kotimaisesta matkailualasta ja alan huutavasta työvoimapulasta. Se on selkeästi yksi suurimmista yksittäisistä ongelmista, kun tarkastellaan koko toimialan liiketoimintaolosuhteita.

Lue edellinen artikkeli

Ennaltaehkäisevää hoitoa on kehitettävä

Terveydenhuollosta ja hyvinvointialueista on keskusteltu viime aikoina aktiivisesti. RKP korostaa, että ihmiset asuinpaikasta riippumatta on päästävä sairastuessaan nopeasti lääkäriin Eduskuntavaaliehdokas Joacim Sandbacka toteaa, että epävarmuutta syntyy sen jälkeen, kun kävi selväksi, että Pohjanmaan hyvinvointialueelta puuttuu yli 30 miljoonaa sen jälkeen, kun valtio on myöntänyt rahaa ja vuoden 2023 talousarvio on hyväksytty.

Lue seuraava artikkeli