Artikkelit

Hae artikkeleista

RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajisto hakee jatkokautta

RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajisto hakee jatkokautta huhtikuussa järjestettävässä piirikokouksessa. Piirin puheenjohtaja Tomas Björkroth (Parainen) ja varapuheenjohtajat Markus Blomquist (Turku) ja Roger Hakalax (Kemiönsaari) haluavat yhdessä jatkaa tehtävässään.

Lue lisää

RKP julkisti EU-vaaliohjelmansa: ”Yhdessä”

Suomen ruotsalainen kansanpuolue lähtee EU-vaaleihin vahvalla tulevaisuudenuskolla ja tavoitteenaan turvata paikkansa Euroopan parlamentissa. Aktiivisen ja vaikutusvaltaisen RKP-edustuksen pitkän perinteen on jatkuttava Brysselissä. RKP:n äänen tulee kuulua Euroopan parlamentissa myös jatkossa.

Lue lisää

Bergqvist uudesta selvityksestä: ”Haluamme tukea ruotsinkielistä huippu-urheilua”

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist on asettanut selvityshenkilön kartoittamaan ruotsinkielisiä koulutuspolkuja ja huippu-urheilu-uraan panostavien urheilijoiden tukitoimintoja. Selvityksen taustalla ovat hallitusohjelman vahvat kirjaukset ruotsinkielisestä koulutuksesta sekä urheilu-uran yhteensovittamisen helpottaminen opiskelun ja työn kanssa. Hallituksen tavoitteena on myös parantaa urheilijoiden edellytyksiä edetä ammattimaisesti maailman huipulle.

Lue lisää

Magnus Hertzberg asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Helsinkiläinen toimittaja Magnus Hertzberg asettuu RKP:n ehdokkaaksi europarlamenttivaaleissa. 66-vuotias Hertzberg on tunnettu profiili TV-Nytt:stä. Hän jäi eläkkeelle ruotsinkielisen Ylen toimittajan työstä viime vuonna.

Lue lisää

Andersson asettuu ehdolle RKP:n puheenjohtajaksi

Kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson asettuu ehdolle RKP:n puheenjohtajaksi. Andersson sanoo, että kansanliike RKP on antanut hänelle erittäin paljon ja, että hän siksi myös haluaa antaa kaikkensa RKP:n puolesta. Andersson haluaa työskennellä yhtenäisen ja menestyvän RKP:n puolesta.

Lue lisää

Ministeri Bergqvist kansainvälisenä naistenpäivänä: ”Tarvitsemme lisää naisia urheilumaailman johtotehtäviin”

Tänään kansainvälisenä naistenpäivänä liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist järjesti aamiaistilaisuuden opetus- ja kulttuuriministeriössä aiheesta tasa-arvo urheilussa. Tapahtuma kokosi naisurheilijoita ja – johtajia keskustelemaan ja nostamaan esiin naisten asemaa suomalaisessa, eurooppalaisessa ja kansainvälisessä urheilumaailmassa.

Lue lisää

Henriksson kansainvälisenä naistenpäivänä: Suomen on vaalittava synnytyssairaaloita!

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Vaikka Suomi usein on kansainvälisten vertailujen kärjessä, tehtävää työtä on vielä paljon ennen kuin naiset ja miehet ovat tasa-arvoisia. RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson korostaa, että naisten terveydessä ja yhdenvertaisessa synnytyshoidossa on kyse myös tasa-arvosta.

Lue lisää