Sote-valiokunta eduskunnassa tarvitsee työrauhaa

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström toivoo, että sote-valiokunnassa saa työrauhan omassa työskentelyssään. Wickström kertoo viittaa kommenteillaan eilsiin uutisiin siitä, että ’’sote-valiokunnan kokous päättyi kaaokseen”.

– Meillä on todella tärkeitä lakihankkeita käsittelyssä sosiaaliturvaan liittyen. Olisi toivottavaa, että nämä asiat saataisiin käytyä läpi asianmukaisesti. Tämä edellyttää myös sitä, että valiokunnan puheenjohtaja, ei viivyttele asioiden käsittelyä. On tärkeää myös kunniottaa esityslistoja ja asiankäsittelyyn liittyviä toimintaohjeita, sanoo Wickström.

Wickström huomauttaa, että hallituksen esityksissä on vaikutustenarviointeja tehty. Hän sanoo, että tukipäätökset ovat aina henkilökohtaisia. 

– Hallituksen linja on edistää työllisyyttä. Meillä on likaa suomalaisia työmarkkinoiden ulkopuolella, jotta voisimme taloudellisesti kestävällä tavalla järjestää hyvinvointiyhteiskunnan palvelut, eli sote-palvleut, koulut ja päiväkodit, myös jatkossa ilman, että rasitamme tulevien sukupolvien hyvinointia, sanoo WIckström.  

RKP:n puoluevaltuusto kokoontuu tänä viikonloppuna Helsingissä.

Biaudet: Naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on häpeäpilkku yhteiskunnassamme

Seksuaalinen ja sukupuolittunut häirintä ja väkivalta ovat osa monien tyttöjen ja naisten arkea.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson ja Westerholm: Tytöillä ja naisilla on oikeus turvallisuuteen kaikkialla!

Tänään 25. marraskuuta vietetään kansainvälistä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. Seksuaalinen ja sukupuolittunut häirintä, väkivalta ja väkivallan uhka ovat tyttöjen ja naisten elämässä yleisiä. Suomen ruotsalaiselle kansanpuolueelle ja RKP:n naisjärjestölle on aivan selvää, että työtä naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseksi ja torjumiseksi on jatkettava määrätietoisesti ja että työtä on tehtävä kaikilla tasoilla. On äärimmäisen tärkeää, että kaikki tuntevat oikeutensa ja että oikeaa apua on saatavilla. Tässä työssä tarvitaan kaikkia.

Lue seuraava artikkeli