Biaudet: Naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on häpeäpilkku yhteiskunnassamme

Seksuaalinen ja sukupuolittunut häirintä ja väkivalta ovat osa monien tyttöjen ja naisten arkea.

 – Naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on häpeäpilkku yhteiskunnassamme ja rajoittaa tyttöjen ja naisten osallistumista. On tärkeää, että saadaan nyt EU:ssa yhteinen lainsäädäntö, jolla kriminalisoidaan naisten sukupuolielinten silpominen, nettistalkkailu, verkkohäirintä, intiimien kuvien jakaminen ilman suostumusta sekä vihan tai väkivallan lietsominen verkossa. Erityisen iloisia olemme siitä, että myös Suomi tekee EU:ssa työtä suostumukseen perustuvan raiskauslainsäädännön puolesta, kuten myös liberaalipuolueemme ryhmä tekee Euroopan parlamentin neuvotteluissa, sanoo RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet.

Sukupuoleen perustuva väkivalta kohdistuu erityisesti naisiin ja vaikuttaa heidän henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiinsa. UN Women Suomen ja eeva.fin tutkimuksen mukaan 9/10 naisista on kokenut seksuaalista häirintää elämänsä aikana. Alle 35-vuotiaiden ja eri vähemmistöryhmiin kuuluvien naisten kohdalla luku on lähempänä 95 prosenttia. 

– Väkivallan lopettamisen tulee olla kaikille lähellä sydäntä oleva asia sukupuolesta riippumatta. Tarvitsemme konkreettisia toimenpiteitä väkivallan lopettamiseksi. 

-Se on yksi suurimmista uhista terveydellemme, vapaudellemme ja demokratiallemme. Liian monet naiset eivät osallistu poliittisiin keskusteluihin, koska heitä uhataan ja ahdistellaan verkossa seksuaalisesti, Biaudet sanoo.

Lauantaina 25. marraskuuta vietetään kansainvälistä päivää naisiin kohdistuvan väkivallan poistamiseksi.

Bergqvist: Liikkuminen saa meidät kaikki voimaan paremmin

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist on tyytyväinen hallituksen Suomi Liikkeelle-lippulaivaohjelman toimenpiteiden etenemiseen. Bergqvist johtaa poikkihallinnollisen ohjelman valmistelua. Ohjelmaan sisältyy 16 eri toimenpidettä, joilla lisätään kaikkien ikäryhmien liikkumista eri hallinnonallilla. Liikunnallisen elämäntavan ja toimintakyvyn ministerityöryhmä on linjannut tällä viikolla, miten 20 miljoonan euron ohjelmarahoitus jakautuu ensi vuodelle.

Lue edellinen artikkeli

Sote-valiokunta eduskunnassa tarvitsee työrauhaa

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström toivoo, että sote-valiokunnassa saa työrauhan omassa työskentelyssään. Wickström kertoo viittaa kommenteillaan eilsiin uutisiin siitä, että ’’sote-valiokunnan kokous päättyi kaaokseen".

Lue seuraava artikkeli