Sotessa otettava aikalisä

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kehottaa hallitusta ottamaan aikalisän sote-uudistuksessa.

Henrikssonin mukaan sote- ja maakuntauudistusta ei pitäisi tuoda eduskuntaan, ennen kuin potilaan valinnanvapautta koskevat epäselvyydet on kunnolla selvitetty.

– Sotessa on nyt aikalisän ja tuumaustauon paikka. Toivon todella, että hallitus suhtautuu vakavasti lukuisten asiantuntijoiden esittämiin huoliin valinnanvapausmalliin liittyvistä riskeistä. Nyt on parempi pysähtyä miettimään sen sijaan, että kiireessä tehdään päätöksiä, joiden seurausten korjaaminen myöhemmin voi olla mahdotonta, Henriksson sanoo.

Henrikssonin mukaan sote-uudistuksen kaikki osat tulisi käsitellä samanaikaisesti eduskunnassa. Historiallisen suuren uudistuksen vaikutukset yksittäisen potilaan, henkilökunnan, kuntien ja valtiontalouden kannalta on myös arvioitava huolellisesti ennen päätöksentekoa.

– RKP:n on toistuvasti esittänyt, että sote-uudistuksen kaikki osat käsiteltäisiin yhtenä kokonaisuutena eduskunnassa. Valinnanvapautta ei voi käsitellä irrallaan maakuntauudistuksesta. Eihän taloakan pidä rakentaa, ennen kuin piirustukset ovat valmiina.

– Valinnanvapaus on lähtökohtaisesti hyvä asia mutta uudistus pitää tehdä niin, ettei se johda kaaokseen. Emme halua uudistusta, joka johtaa potilaan kannalta huonompaan lopputulokseen.

RKP:n ehdokasasettelu ylitti kaikki tavoitteet

RKP käy kunnallisvaaleihin 1324 ehdokkaalla 52 kunnassa ympäri Suomea. Puoluesihteeri Fredrik Guseff on erittäin tyytyväinen ehdokasmäärään.

Lue edellinen artikkeli

Donner tulee taas

Jörn Donner, Helsinkiläinen vuodesta 1855, asettuu ehdolle kuntavaaleissa sitoutumattomana RKP:n listalta.

Lue seuraava artikkeli