Thomas Blomqvist: Myös pitopalvelua harjoittavat maatalousyrittäjät voivat saada laajennettua koronatukea

Valtioneuvosto päätti tänään muuttaa asetusta koskien maaseudun yritysten väliaikaista tukea. Tämä koskee yrityksiä, jotka harjoittavat maatilakytkentäistä yritystoimintaa kuten esimerkiksi pitopalvelua ja jotka ovat kärsineet koronakriisistä. Asetus on voimassa vuoden 2021 kesäkuun loppuun.

Hallitus on aikaisemmin päättänyt korottaa niin kutsuttua koronatukea koskien alkutuotantoa sekä kalataloutta. Olen erittäin iloinen, että hallitus nyt on ryhtynyt toimenpiteisiin paikatakseen selkeän puutteen siten, että myös esimerkiksi maaseudulla pitopalvelua harjoittavat yrittäjät voivat nyt saada tukea, sanoo Thomas Blomqvist pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri.

Pandemialla on ollut vahva vaikutus maaseutukytkennäisten pitopalveluyrittäjien toimintamahdollisuuksiin, kun juhlia, häitä ja kotimaisia ryhmämatkoja on peruttu. Aikaisempi maksimaalinen tuki oli 10 000 € mutta nyt tämä korotetaan 80 000 €, toteaa ministeri Blomqvist.

Tuntuu hyvältä, että olemme ratkaisevalla tavalla voineet myötävaikuttaa siihen, että esimerkiksi pitopalvelua harjoittavat perheet ja maaseutuyrittäjät voivat luottavaisimmin mielin siirtyä joulun viettoon sekä kehittää toimintansa ensi vuonna, sanoo Thomas Blomqvist.

Helsingin RKP: Ahmed Hassan asettuu ehdolle kuntavaaleissa

Ahmed Hassan, 36 vuotta, asettuu ehdolle Helsingin kuntavaaleissa. Hassan asettuu ehdolle viiden vuoden tauon jälkeen. Hän on aikaisemmin ollut ehdokkaana niin kunta- kuin eduskuntavaaleissa. Hassan nimettiin ehdokkaaksi Helsingin piirihallituksen kokouksessa 14.12.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds, Katainen ja Pekkarinen: Taksonomia vesittämässä EU:n ilmastotavoitteet

Renew Europe ryhmän suomalaisten europarlamentaarikkojen Nils Torvaldsin (RKP), Elsi Kataisen (kesk.) ja Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan EU:n komission ehdottama delegoitu säädösluonnos taksonomiasta eli kestävän rahoituksen kriteereistä on vesittämässä EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamisen.

Lue seuraava artikkeli