Torvalds helpottunut Itämeren kalastuskiintiöpäätöksestä

EU-maiden ministerit ovat tänään sopineet Eurooppa-neuvoston maatalous- ja kalastusneuvostossa Itämeren vuoden 2024 kalastuskiintiöistä. Nils Torvalds (RKP/Renew) on helpottunut siitä, että pahimmat pelot täydellisestä kiellosta eivät toteutuneet, vaan mm. lohen ja silakan kalastus voi jatkua, vaikkakin hieman pienemmissä määrin monissa osissa Itämerta.

– Vajaat kaksi kuukautta sitten julkistetulla komission kalastuskiintiöehdotuksella olisi ollut dramaattiset seuraukset Suomen kalataloudelle. Nyt kalastuksesta vastaavat jäsenmaiden ministerit onnistuivat onneksi välttämään katastrofin, Torvalds iloitsee.

Tulevien vuosien riskit ovat kuitenkin todellisia. Ministerit tulkitsivat nyt tilastoja eri tavalla kuin komissio, mutta ovat ensi vuonna vaikeiden päätösten edessä, jos kalakanta ei siihen mennessä nouse.

– Nyt Suomen on kansallisella tasolla jaettava kiintiöt viisaasti, ottaen huomioon sekä terveen kalakannan että sosioekonomiset näkökohdat eri puolilla maata. On myös korkea aika tehdä konkreettisempia toimia kalastajien olosuhteiden parantamiseksi tulevaisuudessa, Torvalds päättää.

 

HUS joutuu nostamaan asiakasmaksuja ja myymään omaisuutta

HUS-yhtymän hallitus kokoontui tänään käsittelemään vuoden 2024 talousarvion linjauksia. Kokoukseen osallistui RKP:n hallituksen jäsenet Elin Blomqvist-Valtonen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelta ja Karin Cederlöf Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelta.

Lue edellinen artikkeli

Nina af Hällström: Se mikä maksaa nyt tuo tulevaisuudessa säästöä

Länsi-Uudenmaan aluevaltuusto kokoontui tiistaina 24. lokakuuta ja hyväksyi hyvinvointialueen ensimmäisen palvelustrategin. RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Nina af Hällström puhui esityksen hyväksymisen puolesta ryhmäpuheenvuorossaan.

Lue seuraava artikkeli