Torvalds: ”Kansalaisten haasteiden oltava Euroopan tulevaisuuskonferenssin keskiössä”

Eurooppapäivänä 9. toukokuuta Strasbourgissa vietettiin Euroopan tulevaisuuskonferenssin avajaisia. Konferenssi koostuu lukuisista keskusteluista ja tilaisuuksista, joiden kautta kaikkia EU:n kansalaisia ​​kannustetaan jakamaan ehdotuksiaan siitä, miten voisimme luoda meille kaikille paremman tulevaisuuden. Tämä on ensimmäinen kerta, kun EU tekee tällaisen aloitteen.

Konferenssin puheenjohtajuus on jaettu Eurooppa-neuvoston sekä Euroopan komission ja parlamentin kesken. Puheenjohtajien lisäksi kaikki Euroopan parlamentin poliittiset ryhmät ovat nimenneet pienen delegaation, joka varmistaa, että konferenssin tulokset hyödynnetään mahdollisimman oikein Euroopan parlamentissa. Renew Europe -delegaation ainoa suomalaisjäsen Nils Torvalds suhtautuu rooliinsa erittäin vakavasti ja toivoo muiden jäsenten tekevän samoin.

– Konferenssin tehtävänä ei ole rakentaa pilvilinnoja. Ihmisten pitäisi olla keskustelun keskipisteessä, ja meidän on varmistettava, että kulunut lause on tällä kertaa todellakin enemmän kuin vain kauniita sanoja, Torvalds sanoo.

– Maailma kehittyy nopeammin kuin aikaisemmin ja kehityksen voi olettaa kiihtyvän, halusimme tai emme. Tämä on osittain väistämätöntä, koska ironisesti kyllä, jos emme tee päätöksiä, jotka johtavat nopeampaan kehitykseen, emme voi ilmastonmuutoksen seurauksena pelastaa maailmaa ja lähiympäristöämme muuttumasta tunnistamattomaksi. Tämä kehitys voi kuitenkin iskeä hyvin äkillisesti esimerkiksi sulkeutuvan paperitehtaan tai asuntojen jyrkän hintakehityksen kautta, johtaen esimerkiksi kuntien ja kaupunginosien eriarvoistumiseen, Torvalds muistuttaa.

Euroopan tulevaisuuskonferenssi tarjoaa sekä kansallisen että EU:n tason päättäjille mahdollisuuden kuunnella ja pyrkiä ymmärtämään näiden ihmisten haasteita.

– Toivon vilpittömästi, että konferenssia hyödynnetään mahdollisimman hyvin tähän tarkoitukseen ja että tulosten avulla korjataan EU-kansalaisia erityisesti huolettavia prosesseja. Jos emme onnistu tässä, voimme myös Suomessa odottaa jatkuvia protestiääniä ihmisiltä, ​​jotka näkevät kehityksen ainoastaan kielteisenä asiana, Torvalds päättää.

Konferenssi on siis jo virallisesti avattu. Sivustolla futureu.europa.eu, joka on käytettävissä kaikilla EU:n virallisilla kielillä, voit lukea lisää konferenssista ja löytää tapahtumia, joihin osallistua. Toistaiseksi nämä tapahtumat järjestetään pääasiassa verkossa, mutta lähitulevaisuudessa yhä enemmän myös fyysisesti. Tapahtumia tulee koko ajan enemmän ja ne jatkuvat läpi syksyn. Sivustolla voit myös ehdottaa uusia tapahtumia tai tehdä aihealueittain ehdotuksia siitä, miten EU voisi paremmin ottaa huomioon kansalaisten tarpeet. Sivuston kommentit eivät ole anonyymejä, vaan henkilökohtainen rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen vaaditaan keskusteluun osallistuvilta. Sivuston ja tapahtumien lisäksi, keskusteluun voi osallistua sosiaalisessa mediassa tunnisteella #TheFutureIsYours. Konferenssin tulosten odotetaan valmistuvan vuonna 2022.

Rehn-Kivi: Hyvä talous edellyttää oikeita priorisointeja

Eduskunta on tänään lähetekeskustelussaan käsitellyt julkisen talouden suunnitelmaa vuosille 2022-2025. Suomella on turvallinen ja toimiva yhteiskunta, jolla on merkitystä uusien investointien ja ulkomaisen työvoiman houkuttelemisen kannalta. On Suomen etu, että Suomen vahvuuksiin kuuluvalle digitaaliselle osaamiselle ja kehittyneelle ympäristöteknologialle on maailmanlaajuisesti paljon kysyntää. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi korosti, että yleisesti ottaen Suomen talouden tilanne on hyvä.

Lue edellinen artikkeli

Helsingin puolueet: Sitoudumme koronaturvalliseen kuntavaalityöhön

Tärkeimpänä tavoitteena on turvalliset vaalit niin äänestäjille, ehdokkaille kuin puolueille.

Lue seuraava artikkeli