Torvalds: Meidän on tehostettava rasismin vastaista työtä

George Floydin kuolema Minneapolisissa 25. toukokuuta ja sitä seuranneet rasisminvastaiset mielenosoitukset ympäri maailmaa osoittavat, että muun muassa EU:n ja Suomen on tehostettava toimia rasismia ja rakenteellista syrjintää vastaan.
Näin toteaa Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds.

Siitä lähtien, kun Yhdysvaltain poliisi tappoi George Floydin 25. toukokuuta, ympäri maailmaa on järjestetty suuri joukko rasismin vastaisia mielenosoituksia.

Nils Torvaldsin mukaan tämä tragedia ja voimakkaat mielenilmaisut osoittavat, että rasismia ja syrjintää on torjuttava aktiivisemmin.

– Rasismin ja muukalaisvihan torjunta on jatkuva työ. George Floydin kuolema on muistuttanut meitä poliisiväkivallan ja epäoikeudenmukaisuuden ongelmista Yhdysvalloissa, mutta myös rasismista Euroopassa.

Keskiviikkona pidetyssä täysistunnossa Euroopan parlamentti keskustelee uudesta päätöslauselmasta, joka käsittelee rasismin ja muukalaisvihan vastaisista toimenpiteistä.

– Kehotamme Yhdysvaltoja puuttumaan esimerkiksi maan poliisivoimien syviin ongelmiin. Samalla otamme kantaa selvästi, että meidän on tehostettava rasismin vastaista työtä itse EU:ssa ja sen jäsenvaltioissa ”, Nils Torvalds sanoo.

Hän muistuttaa, että syksyllä 2018 ”Black in the EU”-raportissa 63 prosenttia Suomessa haastatelluista oli kokenut rasistista häirintää viimeisen viiden vuoden aikana.

– Tämä on ongelma, jota meidän on tarkasteltava erittäin vakavasti. Muukalaisvihalla ja viharetoriikalla ei ole sijaa nykyaikaisessa yhteiskunnassa, sanoo Nils Torvalds.

Turun RKP nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa

Turun Ruotsalainen kansanpuolue nimesi kevätkokouksessaan 16. kesäkuuta 2020 ensimmäiset 13 ehdokastaan kevään 2021 kuntavaaleihin. Kevätkokous valtuutti Turun RKP:n hallituksen jatkossa nimeämään RKP:n kunnallisvaaliehdokkaita.

Lue edellinen artikkeli

Ministeri Thomas Blomqvist: Sote-uudistuksen lausuntokierros on erittäin tärkeä

Kesäkuun puolivälissä hallitus lähetti sote-uudistuksen lakiesityksen lausuntokierrokselle. Luonnos hallituksen lakiesitykseksi on hyvin laaja, siksi perehetymis- ja lausuntoaika lakiesitykselle on 25. syyskuuta asti.

Lue seuraava artikkeli