Torvalds: Miksi Kokoomus tukee Orbanin puoluetta?

Viime aikoina nimitykset ovat puhuttaneet, ei ainoastaan Euroopan neuvoston puolella, vaan myös kun Euroopan parlamentti on jakanut johtopaikkoja eri poliittisten ryhmien välillä.
EPP-ryhmä, mihin Suomen Kansallinen Kokoomus kuuluu, on esittänyt Unkarin totalitaarisen johtajan Viktor Orbanin puoluetovereita moneen huippupestiin. Muun muassa parlamentin varapuheenjohtajaksi.

Europarlamentaarikko Nils Torvalds on kriittinen: ”Kokoomus teki aiemmin ison numeron, kun sen eurooppalainen kattopuolue EPP oli jäähdyttänyt Fidesczin, Orbanin puolueen jäsenyyden. Nyt on ilmiselvää, että tällä ei ollut mitään vaikutusta toimintaan parlamentissa. Sen sijaan että Orban puoluetovereineen oltaisiin heitetty ulos EPP-ryhmästä, niin heitä on aktiivisesti esitetty johtotehtäviin.”

Torvalds on myös yllättynyt siitä, että Kokoomus on hyväksynyt ja jatkaa läheistä yhteistyötä Orbanin kanssa: ”Miksi Kokoomus hiljaisesti hyväksyy, että heidän ryhmänsä esittää autoritaarisen johtajan puoluetovereita? Olisi jo aika, että Kokoomus esittää todisteita, mitä he ovat tehneet estääkseen tämänkaltaisia esityksiä. Miten he voivat jatkaa samassa ryhmässä puolueiden kanssa jotka ilmeisesti hyväksyvät vapauden, avoimuuden ja oikeusvaltion rajoittamista?”

Torvalds johtaa keskustaryhmää tärkeässä ympäristövaliokunnassa

Tehtävään kuuluu johtaa ryhmän työtä valiokunnassa ja puhua ryhmän puolesta ympäristö- ilmasto- ja kansanterveyskysymyksissä.

Lue edellinen artikkeli

”On aika ottaa vastuuta tässä asiassa” Torvalds äänestää von der Leyenin puolesta

Huomenna, tiistaina Euroopan parlamentti äänestää, mikäli Ursula von der Leyen on EU-komission seuraava puheenjohtaja. EU:n valtionpäiden Euroopan neuvoston kokouksen jälkeen esittämä von der Leyen ei ollut yksi ns. kärkiehdokkaista joita eurooppalaiset puolueryhmittymät esittelivät ennen kevään EU-vaaleja.

Lue seuraava artikkeli