Torvalds johtaa keskustaryhmää tärkeässä ympäristövaliokunnassa

Tehtävään kuuluu johtaa ryhmän työtä valiokunnassa ja puhua ryhmän puolesta ympäristö- ilmasto- ja kansanterveyskysymyksissä.

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta, joka on yksi tärkeimmistä ja raskaimmista valiokunnista järjestäytyy huomenna. Tiistain aikana liberaali keskustaryhmä Renew Europe piti oman esikokouksensa jossa Europarlamentaarikko Nils Torvalds valittiin ryhmän koordinaattoriksi. Tehtävään kuuluu johtaa ryhmän työtä valiokunnassa ja puhua ryhmän puolesta ympäristö- ilmasto- ja kansanterveyskysymyksissä.

Torvalds, joka jo viime vaalikaudella, istui ympäristövaliokunnassa on erittäin tyytyväinen nimityksen johdosta.
– Ilmastokriisin aiheuttama huoli ja ahdistus jota moni ihminen tuntee ja jota Greta Thunberg niin hyvin kuvaili vieraillessaan ympäristövaliokunnassa keväällä, on otettava mitä suurimmalla vakavuudella. Ympäristö ja ilmasto ovat kohtalonkysymyksiä jota meidän on pakko hallita EU-tasolla. Siksi on suuri kunnia saada kanssameppieni luottamus työn johtamiseen ympäristövaliokunnassa, sanoo Torvalds.

Kaikkea turskankalastusta ei tarvitse kieltää

EU-komissio keskustelee tällä hetkellä Itämeren turskan tilanteesta ja vaihtoehdoista tämän parantamiseen. Yksi vaihtoehdoista jota komissio sumpli ministerineuvoston kanssa kesäkuussa on niin sanotun hätäkiellon nimissä tehtävä täysikielto turskankalastukselle Itämeressä.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Miksi Kokoomus tukee Orbanin puoluetta?

Viime aikoina nimitykset ovat puhuttaneet, ei ainoastaan Euroopan neuvoston puolella, vaan myös kun Euroopan parlamentti on jakanut johtopaikkoja eri poliittisten ryhmien välillä. EPP-ryhmä, mihin Suomen Kansallinen Kokoomus kuuluu, on esittänyt Unkarin totalitaarisen johtajan Viktor Orbanin puoluetovereita moneen huippupestiin. Muun muassa parlamentin varapuheenjohtajaksi.

Lue seuraava artikkeli