Torvalds: Rokotekeskustelussa yhteenvedon aika

Keskiviikkona 10. helmikuuta Euroopan parlamentin täysistunnossa parlamentin jäsenillä oli tilaisuus keskustella komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin kanssa EU-komission tavasta hoitaa rokotteiden hankintaa ja keskustelua sen ympärillä.

Komissio ja sen korkein edustaja sai täysistunnossa vastaanottaa kritiikkiä yli puoluerajojen. Erityisesti avoimuuden puute komission tavassa hoitaa rokotussopimuksia ja uhkaukset nostaa vientikielto EU:sta Pohjois-Irlantiin (asia, johon liittyy paljon enemmän kuin Irlannin tasavallan ja Pohjois-Irlannin välinen rokotekauppa) saivat monet parlamentin jäsenet puhumaan kovin sanoin komission suuntaan.

Osa europarlamentaarikoista keskittyi siihen, miten voimme oppia tehdyistä virheistä. Yksi heistä oli RKP:n Nils Torvalds.

– On totta, että paljon olisi voitu tehdä paremmin. Varsinkin avoimuuden suhteen parlamentin suuntaan. Mutta komissio ja sen puheenjohtaja ovat tässä vaiheessa hyvin tietoisia siitä, mitä me parlamentin jäsenet ajattelemme asiasta, Torvalds sanoi puheessaan.

Komissio oli jo ennen keskiviikon keskustelua ehdottanut, että Euroopan parlamenttiin perustettaisiin yhteysryhmä varmistaakseen, että rokotteisiin liittyvä tieto jalkautuisi paremmin demokraattisesti valituille europarlamentaarikoille. Torvalds näkee tämän tervetulleena uudistuksena.

– Olisi ollut kaikkien edun mukaista, että komissio olisi alusta lähtien toiminut avoimemmin parlamentin kanssa. Näin olisimme voineet estää joidenkin ongelmien syntymisen. Mutta nyt on aika oppia virheistä ja ehdotettu yhteysryhmä on askel oikeaan suuntaan, Torvalds huomauttaa. 

 

Turun RKP nimesi neljä kuntavaaliehdokasta

Turun RKP nimesi hallituksen kokouksessa 9. helmikuuta neljä ehdokasta kevään kuntavaaleihin. Nimetyt ehdokkaat ovat Fanny Aaltonen, Magnus Brunnsberg, Mikael Harju ja Riku Tuominen. Kaikki neljä ehdokasta edustavat RKP-nuoria.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds muistuttaa komissiota vesivoiman roolista osana EU:n kestävää kehitystä

Kuinka Euroopan komissio aikoo ottaa huomioon vesivoiman merkittävän roolin tulevissa energiapoliittisissa aloitteissaan ja miten komissio arvioi EU:n sisällä tuotetun vesivoiman merkityksen osana EU:n energiatuontiriippuvuuden vähentämistä? Näin kuului Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvaldsin (RKP/Renew) viimeisin kirjallinen kysymys Euroopan komissiolle. Torvalds kysyi myös miten komissio varmistaa, että kaikkien uusiutuvien energialähteiden teknologiat otetaan puolueettomasti huomioon tulevissa energiapoliittisissa aloitteissa?

Lue seuraava artikkeli