Torvaldsin kalastusesitys sai kannatusta

Euroopan parlamentti päätti viime viikolla kuinka esimerkiksi Pohjanmeren kalastuskiintiöiden suuruuksista, sekä muista elinvoimaisen kalakannan turvaamiseen tarvittavista toimenpiteistä.

Äänestyksen alla liberaali ALDE-ryhmä esitti Nils Torvaldsin (RKP/ALDE) suulla useita muutoksia.

Muutoksissa oli kyse ennen kaikkea ylikalastuksen pysäyttämisestä sallimalla kestävä määrä kalastusta. Torvalds iloitsee siitä, että esitykset saivat tuen Euroopan parlamentin enemmistöltä.

– Euroopan parlamentti on nyt selkeästi ottanut kantaa ylikalastusta vastaan ja kestävän kalastuksen periaatteiden puolesta. Nyt jäsenmaiden on neuvostossa osoitettava, että myös he haluavat jatkossa kestävää ja kannattavaa kalastusta Pohjanmerellä, Torvalds sanoo.

Useat Brysselissä toimivat ympäristöjärjestöt kehottivat ennen äänestystä europarlamentaarikkoja kannattamaan Torvaldsin muutosesityksiä kestävän kalastuksen varmistamiseksi. Monet ympäristöjärjestöt niin Brysselissä kuin jäsenmaissakin pitivät sittemmin äänestystulosta erittäin tervetulleena.

Keskitytään pienpanimoihin

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän kansanedustajien Joakim Strandin ja Mats Löfströmin mukaan hallituksen alkoholiuudistuksessa tulisi keskittyä yhä kunnianhimoisemmin pienpanimoiden toimintaedellytysten parantamiseen.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Vihreät uhkaavat Suomen merenkulkua

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto esitteli eilen ehdotuksensa leikata yritystukia yli 800 miljoonalla eurolla. Näiden joukossa on merenkulun tuet, jotka Aallon mukaan lähinnä tukee ”viinarallia”.

Lue seuraava artikkeli