Uudenmaan RKP julkisti aluevaaliohjelmansa

Uudenmaan RKP julkisti aluekohtaiset aluevaaliohjelmansa

– Haluamme tehdä työtä lähellä potilasta olevan korkealuokkaisen hoidon puolesta, Uudenmaan RKP:n puheenjohtaja Hanna Lönnfors sanoo. Sinulla on oikeus palveluun omalla äidinkielelläsi, ruotsiksi tai suomeksi. Jotta tämä toteutuisi myös käytännössä tarvitaan panostuksia sekä ruotsin- että suomenkielisen henkilöstön rekrytoimisessa.

Uudenmaan erillisratkaisu, jossa sosiaali- ja terveydenhuolto sekä pelastustoimen järjestäminen ovat neljän itsenäisen alueen ja Helsingin kaupungin vastuulla tarkoittaa sitä, että tarvitaan saumatonta yhteistyötä hyvinvointialueiden ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin välillä.

–  Myös Uudenmaan sairaaloilla, kuten Raaseporin sairaalalla ja Porvoon sairaalalla, on tärkeä rooli. RKP:n mielestä sairaaloita tulisi kehittää, alasajon sijasta, Lönnfors huomauttaa.

Uudenmaan RKP ottaa kantaa yksilön puolesta vaaliohjelmissaan.

– Tässä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa, ja aluevaalien aiheuttamien muutoksien myötä, emme saa unohtaa yksilöä. RKP haluaa tehdä työtä paremman työhyvinvoinnin puolesta, ja sen puolesta, että henkilöstöä ja asukkaita osallistetaan terveyden- ja sairaanhoitopalvelujen kehittämisessä, Lönnfors sanoo.

– Meille on tärkeää, että ihmiset saava parasta mahdollista hoitoa jokaisessa elämänvaiheessa, oli hän sitten nuori tai vanha. Nostamme myös esille toimivat sosiaali- ja mielenterveyspalvelut, paremman yhteistyön päihdehuollon eri toimijoiden välillä ja, että asiakkaan käyttämät vammaispalvelut jatkuisivat entisellään riippumatta siitä, miten hallinto on järjestetty tulevaisuudessa, hän jatkaa.

Aluevaaleissa 23. tammikuuta 2022 äänestetään hoidosta ja hoivasta, mutta myös pelastustoimen palveluista.

– Yhdenvertainen pelastuspalvelujen saatavuus kaikkialla Uudellamaalla ja riittävä ruotsinkielinen henkilökunta pelastuspalveluissa ovat turvallisuudellemme elintärkeitä tekijöitä. Sopimuspalokuntien ja vapaaehtoisen meripelastustoiminnan toimitaedellytykset pitää turvata, Lönnfors sanoo. 

 

Uudenmaan RKP:n aluevaaliohjelmat:

Länsi-Uusimaa

Itä-Uusimaa

Vantaa ja Kerava

Keski-Uusimaa

Henriksson vastaa Saarikolle: Valtiontalouden kehysten tulee pitää

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin mielestä on ikävää nähdä hänen puhenjohtajakollegojensa kinastelevan toistensa kanssa julkisuudessa.

Lue edellinen artikkeli

Anders Norrback valittu Kalatalouden Keskusliiton uudeksi puheenjohtajaksi

Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) valittiin Kalatalouden Keskusliiton uudeksi puheenjohtajaksi liiton edustajakokouksessa Helsingissä 22.11.2021.

Lue seuraava artikkeli