Vaalit on taas!

Vaikka kuntavaaleista on vain runsas puoli vuotta niin nyt on aika teroittaa kynät ja valmistautua lähtemään vaaliuurnille. Tällä kertaa on kyse ainutlaatuisista aluevaaleista.

Vaalit ovat ainutlaatuiset siksi, että tämä on ainoa kerta kun ne pidetään erillisinä vaaleina. 2025 lähtien ne pidetään kuntavaalien yhteydessä. Vaalit on pidettävä nyt, jotta uudet hyvinvointialueet voivat aloittaa työnsä tammikuusta 2023. Tarvitsemme demokraattisesti valittuja elimiä jotka tekevät päätökset siitä, miten toimintaa aloitetaan.

Kun on kyse uusista vaaleista ja uudesta rakenteesta, kentällä esiintyy suurta epävarmuutta: mitä tämä tarkoittaa hoidolle ja hoivalle?, missä saan äänestää?, miksi minun tulisi äänestää? Ensiksi haluan sanoa, että tavoite on, että sinä asukkaana et huomaisi  suurempaa muutosta. Terveyspalveluiden ja pelastuspalveluiden on oltava saatavilla sinulle kuten aikaisemminkin kun tarvitset hoitoa tai palokuntaa. Näissä vaaleissa saavat äänestää kaikki jotka myös ovat äänioikeutettuja kuntavaaleissa, eli riittää että asuu jossain kunnassa – ei tarvitse olla Suomen kansalainen. Näissä vaaleissa ei kuitenkaan tarvitse äänestää oman kunnan ehdokasta, vaan voi äänestää ketä tahansa RKP-ehdokasta hyvinvointialueella. Poikkeuksena on kuitenkin Helsinki (ja Ahvenanmaan maakunta) missä vaaleja ei järjestetä. Syy on se, että Helsinki itsessään muodostaa hyvinvointialueen ja silloin kuntavaalit riittävät. Tässä lehdessä voit tutustua meidän ehdokkaisiin eri alueilla. 

Miksi minun tulisi äänestää? Siksi, että sillä on väliä kuka tekee päätökset hoidosta, hoivasta ja pelastuslaitoksesta. Asukkaana sinulla on oikeus hyviin päättäjiin jotka tekevät oikeat päätökset ja ymmärtävät, että potilaalle on tärkeää tuntea turvallisuutta ja tulla ymmärretyksi omalla äidinkielellään. Suomen ruotsalaisella kansanpuolueella on 115 vuoden kokemus olla mukana tekemässä hyviä päätöksiä. Mutta äänet eivät tule itsestään – siksi on tärkeää, että juuri sinä käyt äänestämässä näissä vaaleissa. Mutta on myös tärkeää, että otat naapurisi mukaan äänestämään. Ainoastaan annetut äänet lasketaan ja esimerkiksi kuntavaaleissa oli monta kuntaa jossa yksittäiset äänet vaikuttivat RKP:n paikkamäärään. Joten älä jätä mitään sattuman varaan – sinun äänesi voi olla ratkaisevassa asemassa näissä vaaleissa!

 

RKP:n vaalisivu

Yhdessä kohti kaikkien aikojen kuntavaaleja!

Kuntavaalit ovat äärimmäisen tärkeät vaalit. Niissä on kyse siitä, miten sinun ja minun kuntaani kehitetään ja johdetaan seuraavan neljän vuoden ajan. Niissä on kyse oman lähiyhteiskunnan rakentamisesta. Niissä on kyse toimivasta arjesta niin sinulle kuin minullekin.

Lue edellinen artikkeli

Aluevaaleissa tarvitaan sinun ääntäsi!

23. tammikuuta 2022 on historiallinen päivä. Silloin me nimittäin suuntaamme kohti vaaliuurnia äänestääksemme aluevaaleissa ensimmäistä kertaa koskaan. Näiden vaalien keskiössä on sinun ja minun arjen turvallisuus.

Lue seuraava artikkeli