Yhteiskunnassamme sananvapaus, uskonnosvapaus, tasavertaisuus, tasa-arvo, demokratia, vapaus omiin valintoihin ja ihmisoikeudet ovat täysin luonnollisia, mutta niitä on aina puolustettava. Yksilön kunnioittaminen on edellytys vähemmistöjen samankaltaisiin mahdollisuuksiin. Kahden kansalliskielten, suomi ja ruotsi, säilyttäminen ja kehittäminen sekä vähemmistökielet ovat turvattu perustuslaissa, ja näin on oltava myös tulevaisuudessa.

Andreas Elfving

Poliittinen sihteeri, Kansainvälisten asioiden sihteeri

Yhteystiedot »

RKP ja Ruotsalainen eduskuntaryhmä esittelevät toimenpideohjelmaa kaksikielisyyden vahvistamiseksi Suomessa

Arjen turvallisuuteen kuuluu palvelujen saaminen omalla äidinkielellä. Siksi RKP esittää 12 konkreettista toimenpidettä ruotsin kielen ja kaksikielisyyden vahvistamiseksi Suomessa, joista keskusteltiin ruotsalaisen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Itä-Uudellamaalla. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson korostaa, että kaksikielinen Suomi on koko maan etu.

Bergqvist: Postin on löydettävä perille myös ruotsiksi!

Postilain mukaan postipalvelujen on oltava tasapuolisin ehdoin saatavilla koko maassa. Mutta huoli siitä, että postia ruotsinkielisellä osoitteella ei saavu perille, on kasvanut viime vuosina. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP), Folktingetin puheenjohtaja ja eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen, vaatii toimenpiteitä, joilla varmistetaan, että postin palvelut toimivat tasapuolisesti molemmilla kansalliskielellä.