Veropaon vastaisen työn on jatkuttava!

Europarlamentin veropäätösten väliaikainen erityisvaliokunta esitteli viikolla ensimmäinen raporttiluonnoksensa.

Raportin esitetään sisältävän useita suosituksia komissiolle ja EU:n jäsenvaltioille veropaon ja epäreilun verokilpailun ehkäisemiseksi. Valiokunnan varajäsen Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) iloitsee raportin aloitteista.

– Veropako on paitsi moraalisesti arveluttavaa, myös erittäin haastavaa taloudellisen järjestelmämme kannalta. Ei ole millään asteella reilua, että pienet yritykset tekevät oikein ja maksavat veronsa, kun suuret monikansalliset yritykset välttelevät veroja monimutkaisten verojärjestelyjen kautta. Muun muassa Panama-paperit osoittivat kaikella toivotulla selkeydellä, että verotoimenpiteiden tarve on huutava, sanoo Torvalds.

Raportti esittää muun muassa EU:lle ”mustaa listaa” maista, joita voidaan pitää veroparatiiseina. Listalla oleville maille tulisi sitten voida asettaa sanktioita. Valiokunta peräänkuuluttaa myös code of conduct:ia eurooppalaisille yrityksille, sekä laajennettua turvaa ilmiantajille ja veropakoa paljastaville toimittajille.

– Vaikka verokysymykset pääosin kuuluvat kansalliseen toimivaltaan, on meidän Europarlamentaarikkojen otettava käyttöön kaikki mahdolliset työkalut tämän haitallisen ilmiön rajoittamiseksi. Tämä raportti on askel oikeaan suuntaan mutta työn on jatkuttava!

Kesämökki vakituiseksi asunnoksi

Kansanedustaja Stefan Wallin (RKP), joka on jo pitkään tehnyt työtä tämän muutoksen aikaansaamiseksi, on tyytyväinen siihen, että ongelmakohta pidetään edelleen asialistalla.

Lue edellinen artikkeli

Silja Borgarsdóttir Sandelin haluaa RKP:n varapuheenjohtajaksi

- Olen iloinen ja otettu saamistani lukuisista pyynnöistä asettua ehdolle Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajuus on jo pitkään kiinnostanut minua ja lähden siksi mielelläni ehdolle tähän tehtävään.

Lue seuraava artikkeli