Wickström: Ei uusia veroja Suomeen

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström ei kannata Vasemmistoliiton esittämää varallisuusveroa. Vasemmistoliitto haluaa, että Suomessa otettaisiin käyttöön ns. varallisuusvero, joka maksettaisiin yli miljoonan euron omaisuuksista. Laskentaan ei kuulu henkilökohtainen asunto.

-Me emme tarvitse Suomeen uusia veroja. Meidän tulee puolestaan miettiä, miten voimme alentaa työn ja eläkkeiden verotusta. Tämä olisi tärkeää niin pienituloisten kuin keskituloisten näkökulmasta, Wickström sanoo. 

Wickström muistuttaa, että Suomi luopui varallisuusverosta vuonna 2004. Vuonna 2004 varallisuusveroa kertyi noin 70 miljoonaa euroa.

– Kyseisestä varallisuusverosta luovuttiin, koska se oli ajan saatossa kehittynyt hyvin tehottomaksi ja moni pystyi välttelemään sitä, Wickström sanoo.

– Me olemme RKP:ssä huolissamme kasvavista varallisuuseroista, mutta uusi vero tätä ei ratkaise. Kyse on kokonaisuudesta. Meidän tulee edelleen panostaa työllisyyden edistämiseen ja tavoitella muiden Pohjoismaiden työllisyystasoa. Näin saamme myös hyvinvointipalvelumme turvattua tulevaisuudessa sekä yritykset investoimaan Suomeen, Wickström sanoo.

Pohjoismaisesta yhteistyöstä ja sukupuolten tasa-arvosta vastaava ministeri Thomas Blomqvist uudeksi Ahvenanmaan asioista vastaavaksi ministeriksi

Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on siirtänyt vastuun Ahvenanmaan asioista ministeri Thomas Blomqvistille. Valtioneuvosto on tänään päättänyt uudesta työnjaosta.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Turun kansallisen lääkekehityskeskuksen rahoitus on turvattava

Kansallinen lääkekehityskeskus perustettiin helmikuussa Turkuun, mutta toiminnan liikkeelle saamiseksi puuttuu vielä rahoitusta. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on tästä huolestunut.

Lue seuraava artikkeli