Wickström haluaa lisää poliiseja ja resursseja rikollisuuden torjumiseksi

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickströmin mielestä Suomeen tarvitaan lisää poliiseja. Wickströmin mukaan poliisilla ei ole riittävästi resursseja ennaltaehkäisevään työhön. RKP toteaa eduskuntavaaliohjelmassaan, että poliisien määrä tulisi kasvattaa nykyisestä 7 500:sta 8 200:aan.

– Poliisin resurssit eivät riitä, vaikka tämä hallitus on lisännyt niitä. Tarvitsemme lisää poliiseja, jos haluamme luoda tehokkaan tavan torjua nuorisorikollisuutta ja perheväkivaltaa, Wickström sanoo.

– Olemme nähneet huolestuttavan kehityksen Ruotsissa, jossa rikollisjengit ovat saaneet vahvan jalansijan. Vastaavaa kehitys on estettävä Suomessa. Olisi tärkeää, että pystyisimme luomaan toimivan moniammatillisen työn nuorten jengiytymisen torjumiseksi, ja silloin tarvitaan erityisesti ennaltaehkäisevää työtä myös poliisilta. Ankkuri-toiminta on ollut hyvä toimintamalli nuorten tueksi ja sitä on syytä laajentaa koko maahan, Wickström sanoo.

Wickströmin mielestä on tärkeää, että poliisit pystyvät palvelemaan suomeksi ja ruotsiksi. Hän huomauttaa myös, että oikeudenhoidolle on varattava riittävästi resursseja.

Rehn-Kivi: Byrokraattiset ongelmat eivät saa estää kuntoutusapua ukrainalaisille sotaveteraaneille!

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (SFP) jätti torstaina kirjallisen kysymyksen haavoittuneiden ukrainalaissotilaiden kuntoutuksesta Suomessa. Kaunialan sairaala on auttanut ukrainalaissotilaiden kuntoutuksessa, mutta nyt sen toimintaa uhkaa rahoituksen puute, sekä byrokraattiset ongelmat.

Lue edellinen artikkeli

Benina Uotinen on aloittanut Europarlamentaarikko Nils Torvaldsin uutena harjoittelijana

Benina Uotinen, 23, toimii Europarlamentaarikko Nils Tovarldsin uutena harjoittelijana helmikuun alusta lukien kesäkuun loppuun saakka. Hän opiskelee kansainvälistä oikeutta maisteritasolla Åbo Akademissa ja on aikaisemmin suorittanut harjoittelujakson Suomen pysyvässä YK- edustustossa Genevessä.

Lue seuraava artikkeli