Wickström kritisoi oppositiota pienten sairaaloiden tuen puutteesta

Eduskunta kävi tänään keskustelun hallitusta vastaan nostetusta sairaalaverkkoja koskevasta välikysymyksestä. Kansanedustaja Henrik Wickström (RKP) korosti ryhmäpuheenvuorossaan, että RKP on johdonmukaisesti toiminut Uudenmaan sairaaloiden turvaamiseksi, kun taas oppositiopuolueiden edustajat eivät.

HUSissa laaja enemmistö SDP:n ja vihreiden edustajista eivät ole tukeneet esimerkiksi Lohjan synnytysosaston jatkoa. Samaan aikaan kyseiset puolueet ovat kansallisessa politiikassa – muun muassa tällä välikysymyksellä – vaatineet, että lähipalvelut tulee turvata. RKP:n edustajat ovat johdonmukaisesti puhuneet ja äänestäneet sairaaloiden ja niiden toiminnan turvaamisen puolesta, korostaa Wickström.

– Harva asia aktivoi ja kiinnostaa kansalaisia niin paljon kuin sosiaali- ja terveydenhuolto. Hoitoa on saatava kohtuullisella etäisyydellä, kohtuullisessa ajassa ja omalla äidinkielellä. Siksi RKP on aina tehnyt töitä lähipalveluiden säilyttämiseksi. Tämä näkyy muun muassa Pohjanmaalla, missä hyväksyttiin tulevien vuosien tulevaisuus- ja sopeuttamisohjelma, jossa päätettiin säilyttää lähipalvelut ja matalan kynnyksen hoito, sanoo Wickström.

Edustaja Wickström muistuttaa, että henkilöstö on se, mikä tekee terveyden -ja sosiaalihuollon mahdolliseksi.

Jos henkilöstöpulaa ei onnistuta ratkaisemaan, sairaaloiden tai hoitopaikkojen lukumäärällä ei ole mitään merkitystä, jos ne eivät voi ottaa potilaita vastaan. Siksi RKP on muun muassa pitkään kannattanut terveydenhuollon ammattihenkilöstön työnjaon päivittämistä. Tällaista lainsäädäntöä valmistellaan parhaillaan, Wickström sanoo.

Wilhelm von Nandelstadh pyrkii RKP:n varapuheenjohtajaksi

Yrittäjä ja Sastamalan kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen Wilhelm von Nandelstadh asettuu ehdolle RKP:n varapuheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Iso kielikoe maksuttomaksi

Hallitus on tänään päättänyt hallituksen esityksestä, jolla niin kutsutun ison kielikokeen, eli suomen tai ruotsin kielen erinomaista taitoa osoittavan valtionhallinnon kielitutkinnon, suorittamisesta tehdään maksutonta. RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson iloitsee siitä, että esitys nyt etenee eduskuntaan ja toteaa, että RKP:n työ tuottaa tulosta.

Lue seuraava artikkeli