Wickström: Lähipalveluita on saatava omalla äidinkielellään

Terveydenhuoltouudistus on herättänyt kysymyksiä lähipalveluiden tulevaisuudesta. RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström korostaa, että on tärkeää, että palvelu ei keskity vain suurimpiin kaupunkeihin.

– Yksi koko uudistuksen tavoitteista on taata oikeaa hoitoa ajoissa, Wickström sanoo. Tämän saavuttamiseksi tarvitaan vakaa terveyskeskusverkosto jokaisella paikkakunnalla.

Sinun on voitava luottaa siihen, että saat hoitoa omalla äidenkielelläsi, ssuomeksi tai ruotsiksi, lähellä sinua myös tulevaisuudessa. Pieniä sairaaloja ja niiden toimintoja tulee alasajon sijasta kehittää.

– Pitää myös huolehtia siitä, että muu sosiaali- ja terveydenhuolto toimii haja-asutusalueilla, ja muistaa myös kuljetuspalvelu, jossa on ollut haasteita, Henrik Wickström sanoo.

Terveydenhuollon uudistus on hallintouudistus, jonka tarkoitus on taata laadukasta palvelua kaikille myös tulevaisuudessa. On tärkeää muistaa, että uudistus koskee koko sosiaali-, terveydenhuolto- ja pelastuspalvelua.

– Pelastustoimen resurssit on taattava. Ensiapua on oltava saatavilla siellä, missä sitä tarvitaan, Wickström sanoo.

 

Bergqvist: Hienoa, että Åbo Akademille ehdotetaan oikeutta kouluttaa juristeja!

- Olemme tänään saaneet hyviä uutisia, kun Åbo Akademille ehdotetaan oikeutta kouluttaa oikeustieteen maistereita. Tämä on erittäin hyvä askel oikeaan suuntaan, jotta ÅA:ssa voisi tulevaisuudessa saada täyden oikeustieteellisen tutkinnon, kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) sanoo.

Lue edellinen artikkeli

Strand: Arvokkaita uusia työpaikkoja Vaasalle ja Suomelle!

Yksi Euroopan ensimmäisistä akkuteollisuuden anodimateriaalitehtaista on suunnitteilla Vaasaan. Suomalainen Grafintec Oy ja intialainen Epsilon Advances Materials ovat tehneet tonttivarauksen GigaVaasa-alueelta ja solmineet aiesopimuksen (Memorandum of Understanding) Vaasan kaupungin kanssa akkuanodimateriaalitehtaan rakentamiseksi Vaasaan.

Lue seuraava artikkeli