Bergqvist: Hienoa, että Åbo Akademille ehdotetaan oikeutta kouluttaa juristeja!

– Olemme tänään saaneet hyviä uutisia, kun Åbo Akademille ehdotetaan oikeutta kouluttaa oikeustieteen maistereita. Tämä on erittäin hyvä askel oikeaan suuntaan, jotta ÅA:ssa voisi tulevaisuudessa saada täyden oikeustieteellisen tutkinnon, kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) sanoo.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen ilmoitti maanantaina tiedotustilaisuudessa, mitkä hakemukset uusista koulutusvastuista maan yliopistoissa ja korkeakouluissa ovat nyt hyväksytty. Åbo Akademin oikeustieteiden maisteritutkinto on mukana tällä listalla. 

– Monia hyviä perusteluja löytyy siihen, miksi Åbo Akademin tulisi saada kouluttaa juristeja. Koulutuksen laajentamiselle löytyy myös vahvasti tukea. On hienoa, että kova työ kantaa nyt hedelmää, Bergqvist sanoo.

– Tällä hetkellä Åbo Akademissa voi ainoastaan opiskella oikeusnotaariksi, ja opiskelijat joutuvat sen jälkeen hakeutumaan Helsingin yliopistoon tai Turun yliopistoon. Tämä asettaa sekä opiskelijat että Åbo Akademin yliopistona epätasa-arvoiseen asemaan, Bergqvist sanoo.

Opetus- ja kulttuuriministeriön esityksen perusteella valtioneuvosto päättää yliopistojen uusista tutkinnonanto-oikeuksien laajentamisesta yleisistunnossaan 13.1.2022.

Rehn-Kivi: Apua oikealla tavalla ja oikea-aikaiesti

RKP haluaa vahvistaa toimenpiteitä, joilla ehkäistään henkistä pahoinvointia ja syrjäytymistä. Ennaltaehkäisevät toimet, varhainen puuttuminen ja moniammatillinen yhteistyö ovat tässä työssä avainasemassa.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Lähipalveluita on saatava omalla äidinkielellään

Terveydenhuoltouudistus on herättänyt kysymyksiä lähipalveluiden tulevaisuudesta. RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström korostaa, että on tärkeää, että palvelu ei keskity vain suurimpiin kaupunkeihin.

Lue seuraava artikkeli