Wickström: Meidän tulee saada tietää, mikä ulkoinen tekijä on vaurioittanut kaasuputkea

Inkoolainen kansanedustaja ja Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Henrik Wickström on huolissaan päivän uutisista liittyen Balticconnector-kaasuputkeen. Viranomaiset epäilevät, että ulkopuolinen taho on Balticconnectorputken hajoamisen takana. Baltticconnector-putki rantautuu Inkooseen, joten Wickström tuntee putken hyvin.

-Olen seurannut huolestuneena päivän uutisia Balticconnector kaasuputkeen liittyen. Kyseinen putki rantautuu Inkooseen ja olen seurannut siksi päivän tapahtumia todella tiiviisti Inkoossa, sanoo Wickström. 

-Annan kaiken tukeni valtion johdolle ja viranomaisille. Meidän tulee saada tietää, mikä ulkoinen tekijä on vaurioittanut kaasuputkea. Seuraamme paikallisesti jatkuvasti tilannetta. Suomen tulee olla varautunut erilaisiin vaikuttamisyrityksiin. Varautumiseen on varauduttava. Tämä koskee myös kriittisen infrastruktuurin valvontaa, sanoo Wickström.

Andersson hallituksen talousarvioesityksestä 2024: Suomi tarvitsee sellaista politiikkaa, joka luo edellytyksiä kasvulle ja turvaa maamme kilpailukyvyn

Eduskunnan täysistunnossa keskusteltiin hallituksen talousarvioesitysestä vuodelle 2024. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron piti ryhmän puheenjohtaja Otto Andersson.

Lue edellinen artikkeli

Wicktröm: Vuokralääkärirallille saatava loppu – julkisen ja yksityisen sektorin välinen yhteistyöryhmä tulisi asettaa ratkaisemaan ongelmaa

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström toivoo, että sosiaali ja terveysministeriö asettaisi työryhmän ratkaisemaan vuokralääkäri-ongelmaa, joka vaivaa hyvinvointialueita. Wickströmin mukaan nyt tarvitaan saumatonta julkisen ja yksityisen sektorin välistä yhteistyötä.

Lue seuraava artikkeli