Wicktröm: Vuokralääkärirallille saatava loppu – julkisen ja yksityisen sektorin välinen yhteistyöryhmä tulisi asettaa ratkaisemaan ongelmaa

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström toivoo, että sosiaali ja terveysministeriö asettaisi työryhmän ratkaisemaan vuokralääkäri-ongelmaa, joka vaivaa hyvinvointialueita. Wickströmin mukaan nyt tarvitaan saumatonta julkisen ja yksityisen sektorin välistä yhteistyötä.

-On todella väärin, että hyvinvointialueet joutuvat hankkimaan poskettoman kalliita vuokralääkäripalveluita näin laajasti. Sote-uudistus, vaikeutti julkisen ja yksityisen sektorin välistä yhteistyötä. Nyt olisi todella hyvä perustaa julkisen ja yksityisen toimijoiden välillä työryhmä miettimään ratkaisuja hyvinvointialueiden tueksi, sanoo Wickström.

Wickström sanoo, että henkilöstöpula on suurin syy tähän. Hyvinvointialueilla tulisi panostaa enemmän joustavampaan työvuorosuunnitteluun hallitusohjelman mukaisesti. Hallitus on linjannut, että se haluaa myös vähentää turhaa byrokratiaa hoitotyössä, mikä helpottaisi hoitajien työtaakkaa.

-Tässä akuutissa tilanteeseen tulisi pohtia laajempia palveluhankintoja. Suunnitelmallisuudella saadaan palvelut laadukkaammin järjestettyä sekä talous myös huomioitua, sanoo Wickström. 

Wickström: Meidän tulee saada tietää, mikä ulkoinen tekijä on vaurioittanut kaasuputkea

Inkoolainen kansanedustaja ja Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Henrik Wickström on huolissaan päivän uutisista liittyen Balticconnector-kaasuputkeen. Viranomaiset epäilevät, että ulkopuolinen taho on Balticconnectorputken hajoamisen takana. Baltticconnector-putki rantautuu Inkooseen, joten Wickström tuntee putken hyvin.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Terveydenhuolto tarvitsee työrauhaa

Eduskunnassa keskusteltiin tänään hallitukselle esitetystä välikysymyksestä koskien sosiaali- ja terveysalan paikallispalveluja sekä hyvinvointialueiden rahoituksen turvaamista. Kansanedustaja Henrik Wickström (RKP) korosti ryhmäpuheessaan, että nyt ei ole lyhytaikaisten ratkaisujen aika, vaan tarvitaan työrauhaa, jotta koko terveydenhuoltoala pääsee kunnolla käyntiin uudistuksen jälkeen. Hän korosti myös, että henkilöstö on terveydenhuollon tärkein resurssi.

Lue seuraava artikkeli