Wickström: Rantarataa on parannettava nopeasti

Ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Henrik Wickström pitää tärkeänä, että rantarataa parannetaan tällä hallituskaudella. Kuluneen viikon aikana useat suuret häiriöt ovat vaikuttaneet junaliikenteeseen nykyisellä Helsinki-Turku-radalla.

– Rantarataa on jo pitkään kohdeltu epäsuotuisasti. Hallitusohjelmaan on kirjattu 80 miljoonaa euroa rantaradan edistämistoimenpiteisiin. 

Wickström kertoo olleensa yhteydessä Väylävirastoon rantaradan ja sen kehittämisen osalta. Wickströmin mukaan viime viikon ongelmat rantaradalla ovat merkki siitä, että rantarataa ei ole kehitetty tarpeeksi nopeasti. Wickström toivoo myös junille kohtaamispaikaa rantaradalla, jotta vältyttäisiin suurilta häiriöiltä radalla. 

– Toivon, että rantaradalle varatut varat käytetään viisaasti. Kannattaisi kehittää ainakin yksi kohtaamispaikka junille, jotta vältytään suurilta häiriöiltä, jotka pysäyttävät kaiken liikenteen. Lisäksi on tehtävä myös muita tarvittavia päivityksiä. Toivoisin, että rantaradalla kulkevien junien määrää lisättäisiin yleisesti ja että Helsingin ja Hangon välille saataisiin suora junayhteys, Wickström sanoo.

”Olemme tehneet historiaa”

Henriksson iloitsee hallituksen tiedonannosta rasismin vastaisesta työstä.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Suomalaisen ruoan osuutta julkisissa keittiöissä on lisättävä

Tänään vietetään Suomalaisen ruoan päivää. RKP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Henrik Wickström haluaa kuntien ja hyvinvointialueiden omistamien julkisten keittiöiden hyödyntävän entistä enemmän suomalaisten tuottajien tuotteita. Hänen mukaansa julkisella sektorilla on puutetta hankintaosaamisesta.

Lue seuraava artikkeli