Wickström: Ratkaisu on tehtävä tulevia sukupolvia varten

Hallitus antoi keskiviikkona eduskunnalle turvallisuuspoliittisen selonteon, jonka pohjalta on tarkoitus avata ulkopoliittinen keskustelu sekä sen pohjalta myös linjata Suomen kanta NATO:oon.

RKP:n varapuheenjohtajan Henrik Wickströmin mukaan selonteko antaa selvän viestin siitä, että Suomen tulee hakea nopeasti NATO:n jäseneksi. Wickströmin mukaan turvallisuuspoliittinen ympäristömme on muuttunut pysyvästi. Itäisen naapurin, Venäjän, ja ennen kaikkea sen johdon järkyttävät ja täysin epäinhimilliset toimet Ukrainassa ovat osoittaneet, että naapurimme ei ulkopolitiikassaan kunnioita diplomatian sääntöjä. Se luo epävarmuutta, mikä vaikuttaa myös meihin suomalaisiin. Ihan ymmärrettävästi.

-On muistettava, että mikäli jäämme NATO:n ulkopuolelle, on se myös ratkaisu, jolla voi olla kauaskantoisia vaikutuksia. Yksin ei ole koskaan hyvä olla.

Wickström toteaa, että kannatus NATO-jäsenyyden puolesta on kasvanut viimeisten kuukausien aikana suomalaisten keskuudessa. Askel NATO-jäseneksi ei ole pitkä ja nykyinen turvallisuusympäristö huomioon ottaen muita vaihtoehtoja ei ole, kuin hakea jäsenyyttä.

-RKP puolueena on ollut NATO-jäsenyyden kannalla jo kauan. NATO:n suhteen olisi hyvä, jos löytäisimme Ruotsin kanssa yhteisen ratkaisun, sanoo Wickström. Wickström muistuttaa, että molempien maiden on tietysti tehtävä omat päätöksensä

-Turvallisuus on meille yhteinen kysymys. Turvallisen ympäristön luomisessa tarvitaan meitä kaikkia. Kansainvälinen poliittinen tilanne on sen verran arka, joten meidän on tässä kohtaa luotettava siihen, että demokraattisissa vaaleissa valitut johtajat osaavat toimia tässä tilanteessa parhaimmalla mahdollisella tavalla. Tilanne ei ole helppo eikä aikaa myöskään ole hukattavana, sanoo Wickström.

Adlercreutz asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz hakee luottamusta saada jatkaa työssään kansanedustajana. Adlercreutz ilmoitti tänään asettuvansa ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.

Lue edellinen artikkeli

Henrik Wickström haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

Henrik Wickström Inkoosta haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana ja asettuu ehdolle varapuheenjohtajavaaleissa. Puolue valitsee puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa puoluekokouksessaan Turussa 21.-22. toukokuuta

Lue seuraava artikkeli