Wickström: Verohyötyjä sote-henkilöstölle jotka palaavat takaisin töihin Suomeen

RKP.n kansanedustaja Henrik Wickström katsoo, että Suomen tulisi aktiivisesti houkutella takaisin suomalaisia hoitajia ja pelastushenkilöstö ulkomailta. Wickström sanoo, että etenkin Ruotsi ja Norja houkuttelevat suomalaisia hoitajia töihin aktiivisesti.

-Suomalaien henkilöstö on todella arvostettua ulkomailla ja moni muu länsimaa kamppailee myös hoitajapulan kanssa. Meidän pitäisi ottaa kaikki keinot käyttöön, jotta voimme ratkaisa sote- ja pelastusalan henkilöstöpulan. Yksi keino voisi olla houkutella takaisin suomalaisia sote-työntekijöitä veroporkkanoin, sanoo Wickström. 

Wickström kertoo, että kyseessä voisi olla määräaikainen verohelpotus, jonka sote- ja pelastusalan työntekijä saisi, mikäli hän muuttaa takaisin Suomeen ja saa vakituisen työpaikan julkiselta sektorilta. Verovähennys voitaisiin maksaa, kun henkilö on tehnyt töitä tietyn määräajan sekä muuttanut vakituisesti Suomeen. 

-On tärkeää miettiä uusia keinoja, jolla voimme ratkaista sote- ja pelastussektorin henkilöstöpulaa. Etenkin kaksikielisillä alueilla on tavallista, että ruotsalaiset ja norjalaiset rekrytointiyritykset houkuttelevat henkilöstä. Moni kokee myös, että sote-uudistus on heikentänyt työolosuhteita. Tähän meidän on puututtava, sanoo Wickström.

Adlercreutz COP28-ilmastokokouksessa: Yritykset kirittävät ilmastotoimiamme

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz osallistui COP28-ilmastokokoukseen Dubaissa. Ensimmäistä kertaa Suomella on COP-ilmastokokouksessa oma yrityspaviljonki, joka toteutetaan yhteistyössä Business Finlandin kanssa.

Lue edellinen artikkeli

Andersson ja Wickström: Eduskunnan joululahjarahoista vahvat panostukset tärkeisiin liikennehankkeisiin ja kulttuuriin

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä valtion ensi vuoden talousarviosta ja päättänyt samalla niin sanottujen joululahjarahojen jakamisesta. Otto Andersson ja Henrik Wickström ovat ruotsalaisen eduskuntaryhmän jäseniä valtiovarainvaliokunnassa ja sen jaostoissa. He ovat tyytyväisiä neuvotteluihin, koska he ovat onnistuneet turvaamaan rahoituksen moniin tärkeisiin tarkoituksiin. Rahoitusta saavat muun muassa rikosuhripäivystys, Niilo Mäki instituutti ja useat kulttuurihankkeet.

Lue seuraava artikkeli