Adlercreutz COP28-ilmastokokouksessa: Yritykset kirittävät ilmastotoimiamme

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz osallistui COP28-ilmastokokoukseen Dubaissa. Ensimmäistä kertaa Suomella on COP-ilmastokokouksessa oma yrityspaviljonki, joka toteutetaan yhteistyössä Business Finlandin kanssa.

Oli inspiroivaa kokea suomalaisten yritysten motivaatio edistää kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa. Yrityksemme voivat tarjota laajan kattauksen ilmastoystävällisiä ja kestäviä ratkaisuja. Tuntui hienolta saada mahdollisuus osallistua heidän viestinsä ja osaamisensa välittämiseen sekä Suomen paviljongin tapahtumissa, että muissa tilaisuuksissa ja tapaamisissa, Adlercreutz sanoo.

Kun eri poliittiset liikkeet kyseenalaistavat ilmastotoimien ja kunnianhimoisen ilmastopolitiikan tarpeellisuuden on tärkeää, että meillä on yrityksiä, jotka kirittävät meitä ja vaativat toimia. Olen ylpeä yrityksistämme ja niiden tarmosta – tätä tarvitsemme lisää. 

Suomen paviljongin tapahtumien lisäksi ministeri Adlercreutz osallistui myös Suomen edustajana ydinvoiman edistämiseen tarkoitetun deklaraation julkistamistilaisuuteen yhdessä mm. Yhdysvaltojen ilmastolähettiläs John Kerryn ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kanssa. Tämän lisäksi hän tapasi kansalaisjärjestöjä, yrityksiä sekä vei eteenpäin Suomen kantoja maiden välisissä keskusteluissa.

Neuvotteluiden ohessa järjestetään lukemattomia tilaisuuksia ja kokouksia, joissa ihmiset ympäri maailman kokoontuvat vaihtamaan ajatuksia. Näissä keskusteluissa pidin esillä ilmastoratkaisujamme sekä suotuisaa investointiympäristöämme vihreän siirtymän hankkeisiin. Meillä on puhdas energiantuotanto, hyvin toimiva sähköverkko ja osaava kansa – sekä aktiivisia yrityksiä, jotka peräänkuuluttavat tehokkaita ilmastotoimia. Suomella on kaikki mahdollisuudet investointien edistämiseen ja ilmastokädenjälkemme kasvattamiseen, Adlercreutz sanoo.

Ollikainen ja Norrback: Nikotiinipussien verotaso ei ole tarkoituksenmukainen

Kansanedustajat Mikko Ollikainen ja Anders Norrback ovat tänään jättäneet kirjallisen kysymyksen eduskunnan puhemiehelle. Kysymys koskee nikotiinipussien verotusta Suomessa. Ollikaisen ja Norrbackin mukaan verotuksen perusteissa ei ole otettu huomioon Ruotsin tasoa, mikä Ollikaisen ja Norrbackin mukaan voi johtaa salakuljetuksen jatkumiseen Ruotsista.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Verohyötyjä sote-henkilöstölle jotka palaavat takaisin töihin Suomeen

RKP.n kansanedustaja Henrik Wickström katsoo, että Suomen tulisi aktiivisesti houkutella takaisin suomalaisia hoitajia ja pelastushenkilöstö ulkomailta. Wickström sanoo, että etenkin Ruotsi ja Norja houkuttelevat suomalaisia hoitajia töihin aktiivisesti.

Lue seuraava artikkeli