Wickström: Yrityksiä ei saa unohtaa tänä talvena

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström toivoo, ettei yrityksiä jätetä yksin tänä talvena, kun energian hintojen odotetaan nousevan ennätystasolle. Wickström on huolissaan siitä, että monet yritykset eivät selviydy ennustetusta vaikeasta talvesta. Hänen mukaansa yritykset tarvitsevat nyt signaaleja siitä, miten hallitus aikoo tukea niitä.

– Yritysten näkymät ovat huonontuneet energiakriisin ja inflaation myötä. Yritykset eivät uskalla investoida tai tehdä hankintoja. Samaan aikaan ne pohtivat, joutuvatko he nostamaan hintoja, irtisanomaan työntekijöitä tai sulkemaan toimintojaan. Tilanne ei ole yrittäjille tällä hetkellä helppo, Wickström sanoo. 

Wickströmin mielestä on tärkeää keskustella nyt siitä, miten yrityksiä voidaan tukea, jos tarvetta ilmenee. 

– Olisi viisasta laatia suunnitelma siitä, miten valtio voisi tarjota kohdennettua tukea sitä todella tarvitseville yrityksille. Tuki olisi kohdennettava siten, että se kannustaa yrityksiä ryhtymään ennaltaehkäiseviin toimiin energiankulutuksen vähentämiseksi, Wickström sanoo.

Wickström uskoo, että Suomen talous kärsii, jos yritykset eivät selviä ennustetusta ankarasta talvesta.

-Yritykset tarvitsevat ennustettavan toimintaympäristön. Siksi meidän on nyt tiedettävä, miten voimme tukea yrityksiä, Wickström toteaa lopuksi.

Wikström vieraili viime viikon perjantaina Vilpe-yrityksessä Mustasaaressa.

Henriksson: Tarvitsemme enemmän kielikylpyä Suomen kouluissa

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson piti juhlapuheen Alman päiväkodin ja Språkbadsskolan-Kielikylpykoulun avajaisissa Pietarsaaressa lauantaina.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Pohjoismaiden aika on nyt

Pohjoismaiden neuvoston 74. istunto pidetään Helsingissä tällä viikolla (31.10.-3.11.2022). Kyse on pohjoismaisesta suurtapaamisesta, jossa Pohjoismaiden ja itsehallintoalueiden parlamentaarikot ja ministerit kokoontuvat keskustelemaan ajankohtaisista pohjoismaisista kysymyksistä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa, että pohjoismainen superviikko on erinomainen tilaisuus hyödyntää vallitsevaa vauhtia pohjoismaisen yhteistyön edelleen vahvistamiseen.

Lue seuraava artikkeli