Wickström. Perussuomalaisten politiikka on myrkkyä yrityksille

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström ihmettelee, miksi Perussuomalaiset haluavat kritisoida Blastr Green Steelin yrityksen suunnitelmia Inkoossa. Wickströmin mukaan tämä osoittaa, että Perussuomalaisten politiikka on myrkkyä yrityksille. Wickström toimii myös Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtajana.

-Ihmettelen suunnattomasti Perussuomalaisten kannanottoja Inkoon hankkeen suhteen. Perussuomalaiset sanovat olevansa yrittäjäystävällinen puolue. He toimivat juuri päinvastoin. Kuka haluaa investoida Suomeen, jos heti haukutaan ennen kuin on edes saanut suunnitelmia lopullisesti tehtyä, sanoo Wickström.

Wickström kertoo, että hän ihmettelee etenkin puheenjohtajan, Riikka Purran, toimintaa. Purra on myös kritisoinut hanketta sosiaalisessa mediassa.

-Purra on Kirkkonummelta ja hän kävi Inkoossa vierailulla vähän aikaa sitten. Todella erikoista, että hän mollaa omaa seutuaan näin, sanoo Wickström.

Wickström kertoo, että hän suhtautuu maltillisesti tähän hankkeeseen. Hänen mukaansa on hienoa, että joku haluaa investoida Suomeen. Wickström sanoo, että moni asia on vielä tutkittava, ennen kuin hanke voi nähdä päivänvalon.

-Taloudellinen pohja, ympäristövaikutukset, energian saanti hankkeelle sekä yrityksen vastuullisuus  tulee tarkoin arvioida. Tänään Helsingin Sanomissa esiin tulleet väittämät juuri vastuullisuuteen liittyen tulee toki tarkkaan arvioida. Tämä on vastuullista toimintaa. Sen voimme tehdä ilman sitä, että julkisuudessa mustamaalaamme yritysten toimintaa, sanoo Wickström. 

-Voin kertoa, että Inkoossa jatkamme normaalia arkea ja kehitämme kuntaa kuntalaisten toiveiden mukaan. Se näkyvyys, mitä kunta on tällä viikolla saanut, on hieno asia ja se vahvistaa meidän mahdollisuuksiamme houkutella uusia yrityksiä sekä erilaisia liikennehankkeita, sanoo Wickström.

Hyvä päätös Länsi-Uudellemaalle ja koko Suomelle

– Monet palaset loksahtavat paikoilleen ja monet poliittiset päätökset ovat perustana, kun norjalainen Blastr Green Steel ilmoittaa tekevänsä monen miljardin dollarin investoinnin ilmastoälykkääseen teräksen tuotantoon Suomessa ja Länsi-Uudellamaalla, sanoo pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist.

Lue edellinen artikkeli

Norrback: Ilmastonmuutokseen pitää reagoida

Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) piti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuoron, kun eduskunta lähetekeskustelussa käsitteli valtioneuvoston selonteko kansallisesta ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelmasta vuoteen 2030: Hyvinvointia ja turvallisuutta muuttuvassa ilmastossa. Suunnitelma sisältää toimia ilmastonmuutoksen vaikutusten vähentämiseksi.

Lue seuraava artikkeli