Blomqvist: Maataloussektorin tukipaketti on tarpeellinen

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, Thomas Blomqvist, on iloinen siitä, että hallitus on päättänyt valmistella 300 miljoonan euron tukipaketti maataloussektorille. Hallitus valmistelee nopealla aikataululla toimenpiteitä, joiden avulla voidaan helpottaa kannattavuuskriisiä, joka on pahentunut Venäjän Ukrainan hyökkäyksen vuoksi, ja vahvistaa kansallista huoltovarmuutta.

– Meidän on turvattava sekä kotimaista ruoantuotantoa että omavaraisuutta. Maatalous on tällä hetkellä syvässä kannattavuuskriisissä, ja ilman toimenpiteitä on suuri riski, että moni maataloustuottaja joutuu lopettamaan toimintansa. Sen lisäksi, että tämä olisi heille henkilökohtainen kriisi, tässä on kyse myös meidän ruoantuotannon turvaamisesta. Siksi, paketti, jota nyt valmistellaan on äärimmäisen tärkeä, Blomqvist sanoo.

– Kotimaisen ruoantuotannon ja huoltovarmuuden turvaamiseksi tarvitaan pitkäaikaisia ratkaisuja. Maataloussektori oli jo ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan erittäin haastavassa tilanteessa. On tärkeää, että jatkamme työtä kotimaisen ruoantuotantomme turvaamiseksi kaikissa tilanteissa, myös pitkällä tähtäimellä, Blomqvist päättää.

Adlercreutz: Jätti-investoinnit Espooseen ja Kirkkonummelle auttavat sekä ilmastoa että vauhdittavat elinkeinoelämää

Microsoft rakentaa pääkaupunkiseudulle datakeskusalueen, joka muodostuu kahdesta erillisestä datakeskuksesta, jotka rakennetaan Espooseen ja Kirkkonummelle. Fortum kierrättää näiden datakeskusten palvelimienjäähdytyksestä syntyvän hukkalämmön kaukolämmöksi pääkaupunkiseudulle. Yritykset tiedottivat yhteistyöstä tänään torstaina. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz iloitsee ainutlaatuisesta yhteishankkeesta.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Suomi tarvitsee koulukiusaamisvaltuutetun

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström haluaa Suomeen valtuutetun kiusaamisen ehkäisemiseksi varhaiskasvatuksessa, peruskoulussa ja toisella asteella. Wickströmin mukaan kiusaaminen on edelleenvakava ongelma kouluissa ja se koskettaa monia lapsia ja nuoria. Mitä aikaisemmin siihen puututaan, sen parempi, Wickström sanoo.

Lue seuraava artikkeli