Henrik Wickström: Työn verotusta on kevennettävä – työnteosta on jäätävä enemmän käteen

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström toivoo, että ennen ensi kevään eduskuntavaaleja yhteiskunnassa käytäisiin laajempaa keskustelua Suomen veropolitiikasta. Wickström peräänkuuluttaa työn verotuksen keventämistä.

Nykyinen järjestelmämme ei kannusta tarpeeksi hyvin työntekoon. Mielestäni ansiotuloverotusta tulisi lähteä keventämään, kun taloussuhdanne paranee. Tavallista keskituloista palkansaajaa verotetaan aivan liian rajusti. Tämä on se ryhmä, joka kannattelee pitkälti koko hyvinvointijärjestelmäämme, joten liian tiukka verotus on mielestäni kohtuuton, Henrik Wickström sanoo.

Verotuksemme jyrkkä progressio näkyy marginaaliveroprosentissa. Korkein marginaaliveroprosentti, joka tällä hetkellä on lähes 60 prosenttia, on Euroopan tiukimpia. Tämä heikentää merkittävästi työntekijöiden kannustimia edetä omalla urallaan ja kehittyä. Se on huolestuttavaa, Wickström sanoo.

Wickström muistuttaa, että OECD on kehottanut Suomea keventämään työn verotusta. Wickströmin mukaan tämä viesti on otettava vakavasti, koska kireä verotus ei houkuttele Suomeen uusia investointeja tai osaajia, joita Suomi kipeästi tarvitsee.

– Meillä on todella iso työvoimapula Suomessa. Meidän tulisi tehdä työnteosta houkuttelevampaa, mikä houkuttelisi Suomeen uusia osaajia. Samalla tämä lisäisi investointihalukkuutta Suomeen, mikä johtaisi uusiin työmahdollisuuksiin. Meidän on myös pyrittävä poistamaan kannustinloukkuja tukijärjestelmästämme siten, että työn vastaanottaminen aina olisi kannattavampi vaihtoehto, Wickström sanoo.

Markku Kanervisto RKP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi Keski-Suomen vaalipiirissä

Ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri on nimittänyt piirikokouksessaan Hämeenlinnassa 15.10.2022 Markku Kanerviston puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist-Valtonen ja Cederlöf: Leikkaukset HUSin palveluverkkoon perutaan

HUS-yhtymän hallitus käsitteli tänään virkajohdon esittämiä säästötoimenpiteitä, joiden tarkoituksena on saada HUSin vuoden 2023 talous tasapainoon. Ehdotus sisälsi useita erilaisia ​​toimenpiteitä, mukaan lukien päivystyksellisen ortopedian sulkemisen Porvoon ja Lohjan sairaaloissa. Ehdotukseen sisältyi myös Raaseporin sairaalan uudelleenorganisointi ja nuorisopsykiatrisen tutkimusosaston sulkeminen Helsingissä.

Lue seuraava artikkeli