Henriksson: Pohjoismaiseen integraatioon vauhtia e-kansalaisuuden avulla

Fiksut digitaaliset ratkaisut voivat poistaa rajaesteitä ja byrokratiaa.

Pohjoismainen neuvosto on parhaillaan koolla Tukholmassa. RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson, osallistuu kokoukseen.

− Pohjolasta voisi tulla maailman integroiduin alue, mutta jotta se onnistuisi, meidän täytyy ryhtyä töihin, Henriksson sanoo.

Pohjoismaiden neuvoston Helsingissä pidetyssä istunnossa viime syksynä päätettiin yhteispohjoismaisesta e-kansalaisuudesta, eli sähköisestä tunnistamisesta, jota kansalaiset voisivat käyttää asioidessaan viranomaisten kanssa.

− On aika vauhdittaa pohjoismaista sähköistä tunnustamista. Pohjoismaiden ministerineuvostolla ja maiden pääministereillä on vastuu siitä, että asia etenee, PN:n jäsen Henriksson sanoo.

Välillä voi olla hankalaa muuttaa yhdestä pohjoismaasta toiseen. Henkilötunnuksen ja henkilökortin saamiseen menee aikaa.

− Digitalisointi on tullut jäädäkseen ja Pohjola on etujoukoissa. Se on kansalaistemme etu. Fiksut digitaaliset ratkaisut voivat poistaa rajaesteitä ja byrokratiaa. Sen takia meidän tulisi panostaa ratkaisuihin, jotka helpottavat ihmisten työntekoa, muuttamista, asettumista ja opiskelua maidemme välillä, Henriksson sanoo.

Hän näkee myös uusia mahdollisuuksia niin sanotussa eterveydessä, eli sähköisessä lääkärikonsultoinnissa, joka tapahtuu netin kautta.

− Näen suuria mahdollisuuksia tälle teknologialle. Meidän täytyy nähdä pohjoismaisen integraation kaikki mahdollisuudet, Henriksson sanoo.

Stoppa osunt byggande

Vi har inte råd att kasta bort pengar på hus som gör oss sjuka, konstaterar kretsstyrelsen för SFP i Nyland.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Uudet säännöt saattavat hidastaa rakentamista

Pyyhitty lause uhkaa pysäyttää kasvukeskusten asemakaavoituksen ja hidastaa rakentamista.

Lue seuraava artikkeli